NCC bygger fler lägenheter på pelare i Lomma

NCC bygger 24 lägenheter vid havet i Lomma för CA Fastigheter. De två bostadshusen byggs på pelare så att hav och strand syns ”igenom” byggnaderna i marknivå. CA Fastigheter planerar totalt 450 bostäder i Lommas gamla hamnområde. Ordern till NCC är värd 52 MSEK. 

– Vi är glada att kunna fortsätta bidra till Lommas utveckling och vara med i den storsatsning som CA Fastigheter gör här. Lomma, med sin närhet till Lund, är en av landets allra snabbast växande kommunerna, säger Kristian Jansson, affärschef på NCC i Lund.

Bostäderna är NCC:s andra uppdrag för CA Fastigheter i Lomma. Strax intill byggde NCC nyligen två hus i samma stil med 21 lägenheter. Hittills har CA Fastigheter byggt 70 bostäder i Lommas gamla hamnområde och planerar att bygga totalt 450 bostäder här de kommande åren.

– I första etappen flyttade många husägare hit för att bo modernt och mer bekvämt och samtidigt behålla närheten till hav och natur. Hälften av de nya lägenheterna är redan sålda, så intresset är stort även denna gång, säger byggprojektledare Hanna Högberg på CA Fastigheter.

NCC bygger huskropparna ovanpå sex stycken tre meter höga pelare. Det ger en luftig och svävande känsla. På så vis kan närboende och andra som promenerar förbi att se ”igenom” och skymta strand och hav under husen. De två femvåningshusen ligger cirka 200 meter från stranden och rymmer 24 lägenheter. De är mellan 95 till 188 kvadratmeter med två till fem rum och kök.

Bostäderna har stora fönster, terrasser och balkonger i bra lägen. Den vitputsade fasaden är oregelbunden med utskjutande partier. Lägenheterna separeras med massiva betongväggar som har god ljudisolering och interiört får bostäderna exklusiva material och inredning.

NCC bygger i delad entreprenad, där NCC:s uppdrag är att göra grundläggningsarbeten och bygga huskroppar och lägenheter. Markarbeten och stomme gör en annan entreprenör.

NCC:s arbete började i maj och pågår till oktober 2016. Från oktober 2016 sker också inflyttning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristian Jansson, affärschef, NCC Construction Sweden
Telefon 046-19 75 17 eller 070-579 60 54
Jenny Johnsson, kommunikationsansvarig Södra Sverige, NCC Construction Sweden
Telefon 070-589 67 59

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.