Möt våra medarbetare

Våra medarbetare är NCC:s främsta tillgång. Här får du bekanta dig med några medarbetare i olika roller på NCC som berättar hur en dag på jobbet kan se ut.

Jenny Hägg 02

– Det är inte varje dag man bygger ett 40 m högt vattentorn utformat som en ring på 24 pelare!

"Det ger också nya funderingar, hur löser vi det här på ett säkert sätt? Att simulera produktionsmetoder med VDC kommer hjälpa oss att träffa rätt. Tornet ska CEEQUAL-certifieras också, det är lite nytt men väldigt kul. Jag känner att vi jobbar för en mer hållbar värld på fler än ett sätt, det gillar jag. Det är det bästa med mitt jobb, att jag får hjälpa till så att alla har rent dricksvatten. Och att jag fortsätter fördjupa mina kunskaper och utvecklas."

Jenny Hägg, projektingenjör, specialistgrupp VA-Process

Torbjörn Kjellberg

– Jag ser allt, från första spadtaget till att huset är uppe. Det är ett kul jobb!

"Att lösa problem är att köra kran säkert. Jag tänker på säkerhet hela tiden. När jag ser brister påpekar jag det både till andra och till mig själv. Jag uppmuntrar andra att säga till mig när jag gör något som kan vara farligt. Utifrån min position finns den bästa utsikten och överblicken över projektet. Jag ser allt, från första spadtaget till att huset är uppe. Det är ett kul jobb! Men det bästa är nog gemenskapen och värmen på arbetsplatsen. Här garvas det klockan sju på morgonen. Man känner sig välkommen.”

Torbjörn Kjellberg, kranförare

Lulu Li möt våra medarbetare beskuren

Det är en barndomsdröm att bygga något som har så stor betydelse för staden.

"Mitt arbete handlar om VDC och BIM i projekt Västlänken E05 Korsvägen. Projekteringen görs i 3D-miljö och jag samordnar resultaten från projektörerna. Så jag ser tydligt olika konstruktionsdelar och även hur Korsvägen station och tunnel blir om 8 år. Det är kul! På projektet jobbar människor från Tyskland, Spanien, Norge, Danmark, Sverige och själv är jag från Kina. Modellerna hjälper oss att förstå projektet och varandra bättre, både språkligt och tekniskt. Vi har stora tekniska utmaningar och ska lösa dem på ett sätt som passar bra för Göteborg, staden jag älskar."

Lulu Li, VDC Manager

Mohammed Bdeiwi

– Projektet stänger av E6:an i två veckor för att lansera två broar...

”-Jag älskar stora projekt! Ordet omöjligt finns inte. Jag är utbildad i Irak, jag har jobbat i Jordanien och Irak och på massa ställen alltid med samma grundinställning: jag älskar stora projekt och ordet omöjligt finns inte. Jag löser problem hela tiden, risker, kostnader, resultat, framdrift. Jag är aldrig rädd att prova nya saker, man måste våga!

Utmaningar har vi gott om i projektet där jag är nu, Lund-Arlöv 4 spår. Hela sommaren med den enorma hettan till exempel, det ställer krav på betonggjutningarna med vattning och avkylning.

Projektet stänger av E6:an i två veckor för att lansera två broar, det är första gången det görs med bara utvändig domkraft, det är en utmaning som kräver noggrann planering och framförhållning - det är inget man bara improviserar fram. Jag har det bästa jobbet i världen!”

Mohammed Bdeiwi