Media

Välkommen till vår mediaavdelning. Här hittar du pressmeddelanden och nyheter om våra projekt, verksamhet och anställda i Norden. Du hittar även bilder, filmer, våra social mediakanaler, NCC i korthet, mediakontakter och mycket mer.

NCC Presstjänst: 08-585 51 900
E-post: press@ncc.se

Senaste pressmeddelanden

2016-12-01
NCC bygger bostadskvarter i Tyresö för 420 MSEK

NCC ska i samverkan med Tyresö Bostäder AB bygga 206 hyreslägenheter i närheten av Tyresö Centrum. Projektet omfattar även ett parkeringshus med 1 000 kvm kontorsyta. Ordervärdet uppgår till 420 MSEK och registreras i det 4:e kvartalet.

Läs mer
2016-12-01
NCC finalist till årets Digital Disruptor i cirkulär ekonomi vid World Economic Forum

World Economic Forum har utsett NCC: s plattform för smartare hantering av sekundära material, Loop Rocks, som finalist till priset årets Digital Disruptor inom cirkulär ekonomi.

Läs mer
2016-11-30
NCC bygger 187 hållbara bostäder

NCC och TDC Pensionskasse har tecknat ett avtal om att bygga bostäder, parkeringhus och ett grönområde på Teglholmen i Köpenhamn. Ordern är värd 380 MSEK.

Läs mer
2016-11-28
Inclusive City Academy – en utmaning i inkluderande medborgardialog

Hållbar utveckling och inkluderande urbanisering kräver nya kunskapsutbyten. Därför startar NCC ”Inclusive City Academy” – en 36-timmarsutmaning där tre studentteam från högskola- och universitet ska ta fram en inkluderande medborgardialog för hållbara byggprojekt. Torsdagen den 1 december presenteras det vinnande förslaget på Dome of Visions i Stockholm.

Läs mer
2016-11-11
NCC:s byggnad Torsplan 2 vinner miljöpris

Handel- och kontorsbyggnaden Torsplan 2 i Stockholm vinner Årets miljöpris på Betonggalan. Byggnaden är designad och byggd av NCC. Priset delades ut på Berns i Stockholm igår.

Läs mer

Nyheter

2016-12-01
Jul hos NCC 2016

Varje jul, väljer vi på NCC, att i stället för att skicka julkort eller julklappar till kunder och medarbetare, att skänka en miljon kronor till organisationer som med stort engagemang arbetar för att göra livet bättre i för de som har det som svårast.

Läs mer
2016-11-21
Hållbart hela veckan!

Hela veckan, 21 till 25 november, blir en vecka med fokus på hållbarhetsfrågor vid NCC:s Göteborgskontor.

Läs mer
2016-11-10
Rostiga stålbroar gav pris till NCC:are

NCC:s nyanställda Anna Åqvist har fått Stålbyggnadsinstitutet pris ”Årets bästa examensarbete” 2016. De livcykelanalyser Anna gjort av olika stål visar att rosttrögt Cortenstål ger den mest hållbara bron. I Sverige är det ovanligt med roströda Cortenbroar, men studien kan bidra till ändring.

Läs mer
2016-10-31
NCC:s cirkulationsplatser i Täby tar hem betongpriset European Concrete Award

De uppmärksammade cirkulationsplatserna som tidigare vunnit både Trafikverkets Arkitekturpris och Svensk Betongs pris ”Helgjutet” har gjort det igen. I fredags fick ett stolt gäng ta emot det europeiska betongpriset European Concrete Award i kategorin anläggning vid en prisutdelning i Rom.

Läs mer
2016-10-24
NCC:s utbildning ger nya platschefer

I fredags var det examensdag för NCC:s platschefsprogram! Elva medarbetare tog chansen att vidareutbildas till platschef, en roll som kräver ett gott ledarskap, entusiasm och kreativ problemlösning.

Läs mer
anna_trane
Anna Trane

Head of Corporate Media Relations & Press, NCC Group

charlotte_hagman_2010_ncc654
Charlotte Hagman

Presschef Sverige, NCC Group

Senaste delårsrapport

Läs och ladda ner NCC:s halvårsrapport 2016.