Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 551 900

Nyheter

Som brev från himlen

Den unika utställningen Letters From Heaven är i Stockholm. Det är den japanska fysikern Ukichiro Nakayas fotografier av snökristaller och gnistor av statisk elektricitet som visas. Utställningen börjar med en vernissage den 17 februari. Besökarna samlas i Dome of Visions och går sedan ner i berget till reaktorrum R1, 25 meter under KTH, där utställningen fortsätter.

Läs mer
Nytt nummer av Beyond Construction

Årets första nummer av NCC:s medarbetarmagasin Beyond Construction är här. Temat är hållbarhet.

Läs mer
Samarbete med Tyskland – ett steg närmare elvägar

Statsminister Stefan Löfven och Tysklands förbundskansler Angela Merkel har beslutat om ett närmare samarbete för att utveckla och bygga elvägar –där fordon förses med el under färden. eRoadArlanda planerar att redan i år anlägga elväg på allmän väg som testkörs av verkliga lastbilstransporter.

Läs mer
Fokuserad skidåkare får årets NCC-stipendium

Zebastian Modin längdskidåkare från Frösön utanför Östersund får NCC-stipendiet 2016. Han lider av ögonsjukdomen Glaukom, grön starr, vilket gör att hans syn har försämrats gradvis. Han tävlar på samma villkor i VM som sina motståndare, alla med mörkläggande glasögon och guide.

Läs mer
Castellum tar över fastigheten Torsplan 2

Den 1 februari tar Castellum över som fastighetsägare för Torsplan 2.

Läs mer
NCC nominerad till Årets Lean-byggare 2017

NCC är nominerad till Lean Forum Byggs pris - Årets Leanbyggare 2017 - för sitt arbete med att standardisera planering, mängdning och granskning av bygghandlingar med stöd av verktyget Bluebeam.

Läs mer
NCC byggstartar stadsutvecklingsprojekt i Oslo

NCC startar nu första etappen på kontorsprojektet Valle i Oslo. Valle Wood blir Norges största kommersiella fastighet i massivträ.

Läs mer
Ann-Marie Hedbeck blir ny chefsjurist på NCC Infrastructure

Ann-Marie Hedbeck kommer närmast från Skanska där hon varit verksam sedan år 2000 på olika chefsbefattningar inom juridikområdet. Sedan 2012 är hon Skanska-koncernens chefsjurist.

Läs mer
NCC med i SKL:s stora bostadsupphandling

I den första delen av SKL:s stora bostadsupphandling som avser flerbostadshus med mellan två till fyra våningar var det Hjältevadshus, BoKlok, NCC och Villa VIDA som hade de vinnande anbuden och som får teckna ramavtal med SKL.

Läs mer
NCC bygger om Hällekis skola

NCC har av Götene kommun fått i uppdrag att utföra om- och tillbyggnad av Hällekis skola. Skolan byggs om till F-6-skola för 150 elever och får ny skolmatsal med mottagningskök. Ordern är värd ca 30 MSEK.

Läs mer
anna_trane
Anna Trane

Head of Corporate Media Relations & Press, NCC Group