Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Tre NCC-projekt prisas i Sweden Green Building Awards

I årets Sweden Green Building Awards utsågs ICA:s e-handelslager i Arendal till Årets BREEAM-byggnad, Stenängsskolan i Huddinge till Årets Miljöbyggnad och Fyrspåret Malmö-Lund fick priset Årets utmärkelse som hållbar infrastruktur.

Stort intresse när Lindesbergsbron kom på plats

I Lindesberg har NCC ägnat knappt två månader åt att förbereda för att en 39 meter lång bro i rostfritt stål skulle lyftas på plats. När det skedde torsdagen den 27 oktober hade många Lindesbergsbor sökt sig till Loppholmarna för att se det spektakulära brolyftet.

NCC på pallplats när företags webbsajter rankas

När Comprend redovisar resultatet från sin årliga rankning av företags webbplatser presterar NCC i topp. I byggbranschens index för Europa kommer NCC på första plats och bland de 110 svenska företagen som granskas kommer vi på plats 3!

Samarbete och innovativt betongrecept vid NCC:s vattenkraftsbygge i Rengård

När NCC och Skellefteå Kraft bygger en ny vattenkraftstation i Rengård har samarbete och ett optimerat betongrecept visat sig värdefullt.

NCC inleder test av energilager i Bergsbyns företagspark, Skellefteå

Hållbarhet står i fokus för NCC:s marketablering i Bergsbyns Företagspark när NCC tillsammans med Skellefteå Kommun påbörjat tester av energilager för effektivt nyttjande av elektriska maskiner.

NCC utvecklar ny metod för säkrare energiberäkningar

NCC har drivit ett forskningsprojekt som tagit fram en metod för att bedöma risk i energiberäkningar för flerbostadshus. Det har hittills varit svårt att räkna på om en byggnad uppfyller sitt energikrav eller ej – en utmaning som man nu hoppas lösa.

Med unik hantering kan NCC ta emot jord- och schaktmassor innehållande invasiva växter

Nu har NCC öppnat en deponi på Wallhamn, Tjörn för att hantera schaktmassor med invasiva växter så som parkslide, kanadensiskt gullris och jätteloka. Invasiva växter är ett uppmärksammat problem som ställer till det för många markägare. Tjänsten gäller för entreprenadföretag men inte privatpersoner.

Nya järnvägsspår på plats på del av Fyrspåret Malmö-Lund

I fredags passerades halvtid i ett tio dagar långt tågstopp mellan Malmö och Lund, där två nybyggda spår mellan Klostergården i Lund och Flackarp i Staffanstorps kommun kopplas in på Södra stambanan. Arbetet är en del av projekt Fyrspåret Malmö-Lund, som NCC utför tillsammans med OHLA på uppdrag av Trafikverket.

Depån byggs ut medan tågen rullar

Tuff tidsplan, ont om plats, många aktörer, konstant pågående tågverksamhet och höga hållbarhetskrav. Det finns gott om utmaningar när NCC bygger ut Högdalsdepån för att Stockholms tunnelbana ska kunna växa. Men samverkan och gemensamma mål har format ett team som tar sig an projektet och löser komplexa problem tillsammans.

Inkoppling av nya järnvägsspår på del av Fyrspåret Malmö-Lund

19–28 september stängs tågtrafiken mellan Malmö och Lund. Det är tredje och näst sista stoppet innan bygget av fyra nya järnvägsspår mellan Malmö och Lund står klart, ett projekt som utförs av NCC och OHLA på uppdrag av Trafikverket.