Att bygga bostäder ska vara enkelt och tryggt

På NCC vill vi göra det enkelt och tryggt för dig att gå från tanke till inflyttningsklara bostäder. Bra bostäder till fler – helt enkelt.

Att ligga i framkant är en integrerad del i NCC:s arbetssätt. Det handlar till exempel om att proaktivt bidra till att minska koldioxidutsläppen genom hela värdekedjan, arbeta med smarta och resurssnåla byggmetoder samt se till att våra produkter kan återanvändas eller återbrukas som en del i ett cirkulärt byggande.

Varje lägenhet, radhus och bostad som vi bygger ska bli ett omtyckt hem att trivas i under många år. Det gäller oavsett om du behöver små lägenheter med snabb inflyttning, ska förverkliga en husvision eller vill utveckla bostäder i samverkan med oss. Varje bostadsprojekt har sina unika förutsättningar. Därför kan ditt samarbete med oss se olika ut.

Resurseffektiva bostäder - viktigt i resan mot ett klimatneutralt samhälle

Om du är ute efter att bygga bostäder till ett bra pris, så ska du kika på våra olika bostadsprodukter:

I våra bostadsprodukter har vi samlat beprövade lösningar och all vår erfarenhet för att effektivisera design, projektering, inköp och byggande till det yttersta. Byggtiden är kort, resultatet av genomtänkta processer och noggranna materialval. Smarta och energieffektiva lösningar ger långsiktiga fördelar inte minst när det gäller driften. Flera av våra bostadsprodukter är också möjliga att svanenmärka.

Klimatresa mot en ljusare framtid

Att minska klimatpåverkan från bostäder är centralt på resan mot ett klimatneutralt samhälle. Det innebär att vi ständigt arbetar med att se över och utveckla lösningar för våra bostadsprodukter, till exempel:

  • Genom en optimerad och slimmad stomme kan vi minska både materialanvändningen och klimatpåverkan.
  • Med trä istället för stålreglar i våra bostadsprodukter minskar vi koldioxidutsläppen.
  • Genom att välja klimatförbättrad betong i våra bostadsprodukter kan klimatpåverkan minskas med upp till 16 procent.
  • Genom konsekvent arbete, välplanerade processer och fokus på att minska spillet har vi kunnat förebygga avfall och även uppnått en effektivare avfallshantering.
  • Alla träprodukter som vi arbetar med i våra bostadsprodukter är hållbarhetscertifierade enligt PEFC.

När du har en särskild utmaning

Har du en avancerad tomt, en tydlig vision eller en fastighet i A-läge som kräver något alldeles extra? Kanske vill du bygga passivhus, bygga i trä, arbeta med en särskild arkitekt eller skapa en helt ny standard för byggande. Under NCC:s tak finns lång erfarenhet av komplexa processer och alla kompetenser du behöver, från erfarna konstruktörer, installatörer och inköpsspecialister till energi-, återbruk-och miljöexperter. Under åren har vi byggt en kunskapsbank av lärdomar, metodik och erfarenheter från olika projekt där minskad klimatpåverkan och klok resursanvändning har stått i fokus. Tillsammans hittar vi de bästa lösningarna för just ditt bostadsprojekt. För mer information kontakta ditt lokala NCC-kontor.

Se några exempel här