Gult hyresrättshus i Sundsvall vid utkanten av skog.

Sundsvall får 132 nya hyresrätter med NCC Folkboende

På uppdrag av Mitthem bygger NCC 132 ytsmarta hyresrätter fördelade på tre hus på Byhöjden, strax norr om Sundsvall. NCC Folkboende möjliggör hyresrätter med hög boendekvalitet och god fastighetsekonomi.

Utvecklingen av ett Sundsvall för alla fortsätter med lösningar för olika boendemålgrupper. Mitthem är en viktig aktör i arbetet att möta kommunens tillväxt och kunna erbjuda en variation av lägenhetsstorlekar och boendeformer.

Skogsnära område på höjden

Byhöjden är ett skogsnära område i stadsdelen Bosvedjan fem kilometer norr om Sundsvall. Här färdigställde NCC och Mitthem två hus med totalt 88 lägenheter i slutet av 2019 med nöjda hyresgäster. Under augusti 2020 börjar markförberedande arbete, byggnationen startar kring årsskiftet 2020/2021 då det är dags för nästa etapp som består av 132 hyreslägenheter fördelade i tre punkthus med vardera åtta våningar.

Ytsmart med variation av lägenhetsstorlekar

Bostäderna byggs enligt konceptet NCC Folkboende som ger ytsmarta lägenheter med hög kvalitet. Lägenheterna har ett till tre rum och kök i tillverkas i storlekarna 36 - 64 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har balkong och en gemensam tvättstuga i markplan. Husen får underhållsfria fasader i gult tegel. Byggtiden med NCC Folkboende är kort och byggkostnaden låg tack vare noggrann planering och standardiserad produktion.

Läs mer om NCC Folkboende här

Petter Lundqvist

Affärsansvarig, Västernorrland, Jämtland, NCC Building Sweden