Rekryteringsprocessen

Tack för att du söker jobb hos oss på NCC!

NCCs rekryteringsprocess startar vanligtvis efter sista ansökningsdagen om inte annat anges i annonsen och vår process kan skilja sig något beroende på tjänst och yrkesområde.

Vi har som ambition att återkomma till alla sökande så snart som möjligt. I vissa fall har vi många sökande och därför kan urvalet ta lång tid. Om du har några frågor kring tjänsten i sig eller kring status för din ansökan är du varmt välkommen att kontakta den person som finns angiven i annonsen.

Nedan beskriver vi de olika stegen i vår rekryteringsprocess

Selektering av ansökningar

Vi går oftast igenom alla ansökningar först efter sista ansökningsdagen. Om du är en av de kandidater som bäst matchar tjänstens kravprofil kontaktar vi dig för en kortare telefonavstämning där vi följer upp din ansökan med kompletterande frågor.

Om du inte är en av dem som gått vidare i processen, får du återkoppling per mail så snart vi har möjlighet efter sista ansökningsdagen.

Intervju hos NCC

Är du en av de som kandidater som går vidare efter samtalet blir du kallad till en intervju på plats hos oss på NCC. Intervjun brukar pågå under ca 1 - 1,5 timme och sker med ansvarig chef och/eller någon ansvarig från HR. I slutet av intervjun får du information om hur rekryteringsprocessen fortsättningsvis kommer att se ut.

Är du en av våra slutkandidater kan du, beroende på tjänst, få genomföra ett personlighetsformulär och/eller ett färdighetstest. Återkopplingen sker i samband med en fördjupad intervju hos oss med ansvarig representant från HR.

Validering

Är du en av våra slutkandidater kommer du även att få lämna in betyg och intyg samt lämna vidtalade referenser så att vi kan säkerställa och bekräfta dina erfarenheter och kompetenser. Till vissa tjänster kommer vi även att genomföra en bakgrundskoll, med ditt godkännande.

Kontraktsskrivning

I samband med kontraktsskrivning går vi igenom NCC:s förmåner samt kommer överens om lämpligt anställningsdatum.

Återkoppling - Vi följer upp din upplevelse

Vi lägger stor vikt vid vår rekryteringsprocess där du som kandidat ständigt står i centrum. Vi genomför regelbundet enkätundersökningar där du som sökt jobb hos oss kommer få frågan om att delta. Då vi alltid strävar efter att bli bättre uppskattar vi verkligen din feedback!