Två platschefer inspekterar en ritning.

Platschef

Platschefen är en av de viktigaste rollerna inom NCC. Som platschef har du ansvar för att driva projektteamet mot gemensamma mål och leda arbetet i projektet från kontrakt till överlämnande. Det innebär ansvar för projektets planering och genomförande avseende miljö, kvalitet, ekonomi och tid.

En platschef på NCC har ett omväxlande jobb med stort eget ansvar. Arbetsuppgifterna kan se mycket olika ut beroende på projekt och i vilket skede projektet befinner sig i. Ofta är du specialiserad inom ett av våra affärsområden, exempelvis husbyggnation, infrastruktur eller industri. Det finns stora möjligheter att utvecklas inom rollen som platschef.

Rollen som platschef innebär att du leder samarbetet med kunden, det egna projektteamet och med underentreprenörer. Det kräver ett bra ledarskap och en mycket god samarbetsförmåga. Platschefen bygger projektteamet av arbetsledare, yrkesarbetare och andra kompetenser såsom entreprenadingenjörer, inköpare och underentreprenörer. Du är också ansvarig för utveckling av din personal.

Utmärkande för NCCs byggarbetsplatser är fokus på arbetsmiljö, struktur, kvalitet och god tillgång till stödresurser. Som platschef arbetar du i ett nära samarbete med projektchef och med övriga specialister inom NCC.

Möt några av våra platschefer

Platschef Betong Korsvägen E05

Är betong ditt rätta element och vill du vara med och bygga en del av Station Korsvägen, en underjordisk stationsbyggnad på 16 000 m2? Har du tidigare arbetat inom stora och komplexa projekt med platsgjuten betong finns här världens möjlighet att vara med i ett av Sveriges största och mest betydelsefulla infrastrukturprojekt.

Platschef stora projekt Värmland, Civil West

Är du en erfaren Platschef inom anläggnings- och betongarbeten? Eller kanske du är en ambitiös Arbetsledare med en stark önskan att ta nästa steg och växa in i en roll som Platschef? Då kan vi på NCC kan erbjuda dig en spännande och givande karriärmöjlighet! Hos oss kommer du ingå i ett team med engagerade och kompetenta kollegor som genomför framgångsrika projekt inom vattenkraft, där vi på NCC ligger i framkant Rollen som Platschef  Som platschef är du ytterst ansvarig för projektplanering, resursanskaffning och genomförande avseende arbetsmiljö, kvalitet, tid och ekonomi.