Två platschefer inspekterar en ritning.

Platschef

Platschefen är en av de viktigaste rollerna inom NCC. Som platschef har du ansvar för att driva projektteamet mot gemensamma mål och leda arbetet i projektet från kontrakt till överlämnande. Det innebär ansvar för projektets planering och genomförande avseende miljö, kvalitet, ekonomi och tid.

En platschef på NCC har ett omväxlande jobb med stort eget ansvar. Arbetsuppgifterna kan se mycket olika ut beroende på projekt och i vilket skede projektet befinner sig i. Ofta är du specialiserad inom ett av våra affärsområden, exempelvis husbyggnation, infrastruktur eller industri. Det finns stora möjligheter att utvecklas inom rollen som platschef.

Rollen som platschef innebär att du leder samarbetet med kunden, det egna projektteamet och med underentreprenörer. Det kräver ett bra ledarskap och en mycket god samarbetsförmåga. Platschefen bygger projektteamet av arbetsledare, yrkesarbetare och andra kompetenser såsom entreprenadingenjörer, inköpare och underentreprenörer. Du är också ansvarig för utveckling av din personal.

Utmärkande för NCCs byggarbetsplatser är fokus på arbetsmiljö, struktur, kvalitet och god tillgång till stödresurser. Som platschef arbetar du i ett nära samarbete med projektchef och med övriga specialister inom NCC.

Möt några av våra platschefer

Platschef NCC Building, Uppsala

Motiveras du av att planera och leda den komplexa byggprocessen och skapa förutsättningar för ett positivt slutresultat för alla intressenter? Är det dessutom naturligt för dig att skapa ett gott samarbete i ditt team där alla, tillsammans, bidrar till att nå det gemensamma slutmålet? Då kan rollen som Platschef hos oss på NCC vara ditt nästa steg! Vi behöver nu förstärka vår avdelning med en Platschef som ska verka inom Uppsala Län.

Senior Platschef Building Skellefteå

Inom NCC Building Norrland planerar vi för uppstart av flera spännande och komplexa projekt kopplat till bostäder, industri-och samhällsfastigheter. Nu söker vi dig som vill bidra till utvecklingen och byggandet av vårt framtida Skellefteå i rollen som platschef.

Platschef Mark Korsvägen E05

Vill du jobba internationellt men trivs bättre på hemmaplan? Har du arbetat inom mark och grundläggning? Just nu söker vi en erfaren Platschef mark till Korsvägen som vill vara med i ett av Sveriges största och mest betydelsefulla infrastrukturprojekt.