Bygg badhus där du kan simma lugnt

Med NCC:s badhuskoncept blir det möjligt att kombinera era behov och önskemål med vår gedigna kunskap och erfarenhet, så att ni kan förverkliga drömmen om ett nytt badhus på ett tryggt sätt.

Vår kompetens och erfarenhet

Badhus är en av de byggnadstyper som ställs inför störst påfrestningar. Tack vare erfarenhetsåterföringen från tidigare projekt vet vi vilka tekniska lösningar som bäst hanterar de utmaningar som byggandet och driften av ett badhus innebär. För att på bästa möjliga vis säkerställa att tidigare erfarenheter tas tillvara och att varje anläggning lever upp till de tuffa krav som ställs har NCC en specialistavdelning som medverkar i samtliga projekt.

Se filmen om Säffle simhall

Hör produktionschef Emilia Carlman berätta mer om nya simhallen.
Hampus Levén

Affärsansvarig badhus, NCC Building Sweden

Timrå nya simhall – 5 400 kvadratmeter badglädje

NCC och Timrå Kommun har i partnering byggt simhallen i Timrå, strax norr om Sundsvall.

Simanläggning, Sjöbo

Under åren 2014–2016 byggde NCC en ny simanläggning i Sjöbo kommun i Skåne. Projektet genomfördes som totalentreprenad i nära partneringsamarbete med kommunala Sjöbohem.

Säffle simhall först i Värmland med 50-metersbassäng

Säffle har fått en ny modern simhall med Värmlands första 50-metersbassäng som dessutom är av stål, vilket är den första i sitt slag i Sverige. Badanläggningen rymmer även multibassäng, barnbassäng och relaxavdelning och är uppförd enligt kraven för Miljöbyggnad Guld.

Simanläggning med barnpool och rutschkana.
Simanläggning, Varberg

NCC har i partnering med Varbergs Fastighets AB utvecklat och byggt Varbergs nya sim- och badanläggning, Pingvinen. Anläggningen omfattar en 50-metersbassäng, undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten och aktivitetsbad med rutschkanor.

Bild på en barnbassäng, med djur av betong som sprutar vatten. I bakgrunden syns trappor och vilobänkar.
Aquarena Friskvårdscenter, Sollefteå

Handikappanpassat friskvårdscenter i OPS (offentlig privat samverkan). 4 300 kvadratmeter, fördelad på tre plan med huvudbassäng om 25 meter med 8 banor, ett äventyrsbad och rehabiliteringsbassäng med höj och sänkbar botten, med mera.

Järfälla badhus, Jakobsberg

I Jakobsberg i Järfälla kommun har NCC byggt ett cirka 8 000 kvadratmeter stort modernt badhus. Första spadtaget tog i december 2015 och badhuset invigdes i april 2018.

Nya Lögarängsbadet i Västerås

Västerås har fått ett nytt badhus med gym och bassänger för tävling, simhopp, rehabilitering och undervisning. NCC och Västerås stad har planerat och projekterat det nya Lögarängsbadet gemensamt. Badhuset har också byggts av NCC.

Munktellbadet, Eskilstuna

Eskilstunas nya badhus Munktellbadet invigdes våren 2016. Som första badhus i Sverige har Munktellbadet certifierats med den högsta miljöklassificeringen Miljöbyggnad Guld.

Badhus i rött tegel med grön park utanför.
Burlövsbadet, Arlöv

I partnering med Burlövs kommun har NCC byggt nya Burlövsbadet i Arlöv, strax norr om Malmö. Det nya badet tas i drift våren 2022.

En blå, cirkulär vattenrutschkana skjutsar ner ett barn mot poolen.
Tyresö Aquarena, Stockholm

En modern anläggning om 4 700 kvadratmeter fördelat på tre plan, 25 metersbassäng med åtta banor för nationella tävlingar med mera. Projektet är genomfört i OPS offentlig-privat samverkan.

Bild på Hertsö Badhus i Luleå, grönt hus omringat av träd.
NCC bygger nya Hertsö Badhus i Luleå

NCC och Luleå kommun inleder bygget av efterlängtade Hertsö badhus i Luleå.

Lisebergs jubileumsprojekt - upplevelsehotell och vattenpark
Lisebergs jubileumsprojekt - upplevelsehotell och vattenpark

NCC ska i samverkan med Liseberg bygga ut Nordens största nöjespark. Uppdraget omfattar bland annat en vattenpark, ett upplevelsehotell och parkeringar. Liseberg har budgeterat uppdraget till cirka 2 miljarder SEK.

Ystad Badhus

NCC uppförde mellan 2012–2014 ett nytt badhus i Ystad i nära partneringsamarbete med Ystad kommun.

Bild på Rosengårdsbadets inomhusbassäng, med kritvita väggar och fönster som släpper in ljus från vänster.
Rosengårdsbadet Malmö

Rosengårdsbadet är en modern simanläggning med fokus på simundervisning.

Hylliebadet, Malmö

NCC har byggt Malmös nya badhus som är ett spännande besöksmål och har en viktig placering i området som knyter samman den befintliga bebyggelsen med den nya.