Bygg badhus där du kan simma lugnt

Med NCC:s badhuskoncept blir det möjligt att kombinera era behov och önskemål med vår gedigna kunskap och erfarenhet, så att ni kan förverkliga drömmen om ett nytt badhus på ett tryggt sätt.

Vår kompetens och erfarenhet

Badhus är en av de byggnadstyper som ställs inför störst påfrestningar. Tack vare erfarenhetsåterföringen från tidigare projekt vet vi vilka tekniska lösningar som bäst hanterar de utmaningar som byggandet och driften av ett badhus innebär. För att på bästa möjliga vis säkerställa att tidigare erfarenheter tas tillvara och att varje anläggning lever upp till de tuffa krav som ställs har NCC en specialistavdelning som medverkar i samtliga projekt.

Timrå nya Badhus

NCC och Timrå Kommun bygger simanläggningen i Timrå, strax norr om Sundsvall. Samarbetet sker i partnering.

Simanläggning, Sjöbo

Under åren 2014–2016 byggde NCC en ny simanläggning i Sjöbo kommun i Skåne. Projektet genomfördes som totalentreprenad i nära partneringsamarbete med kommunala Sjöbohem.

Säffle simhall först i Värmland med 50-metersbassäng

Säffle har fått en ny modern simhall med Värmlands första 50-metersbassäng som dessutom är av stål, vilket är den första i sitt slag i Sverige. Badanläggningen rymmer även multibassäng, barnbassäng och relaxavdelning och är uppförd enligt kraven för Miljöbyggnad Guld.

Simanläggning, Varberg

NCC har i partnering med Varbergs Fastighets AB utvecklat och byggt Varbergs nya sim- och badanläggning, Pingvinen. Anläggningen omfattar en 50-metersbassäng, undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten och aktivitetsbad med rutschkanor.

Bild på en barnbassäng, med djur av betong som sprutar vatten. I bakgrunden syns trappor och vilobänkar.
Aquarena Friskvårdscenter, Sollefteå

Handikappanpassat friskvårdscenter i OPS (offentlig privat samverkan). 4 300 kvadratmeter, fördelad på tre plan med huvudbassäng om 25 meter med 8 banor, ett äventyrsbad och rehabiliteringsbassäng med höj och sänkbar botten, med mera.

Järfälla badhus, Jakobsberg

I Jakobsberg i Järfälla kommun har NCC byggt ett cirka 8 000 kvadratmeter stort modernt badhus. Första spadtaget tog i december 2015 och badhuset invigdes i april 2018.

Nya Lögarängsbadet i Västerås

Västerås har fått ett nytt badhus med gym och bassänger för tävling, simhopp, rehabilitering och undervisning. NCC och Västerås stad har planerat och projekterat det nya Lögarängsbadet gemensamt. Badhuset har också byggts av NCC.

Munktellbadet, Eskilstuna

Eskilstunas nya badhus Munktellbadet invigdes våren 2016. Som första badhus i Sverige har Munktellbadet certifierats med den högsta miljöklassificeringen Miljöbyggnad Guld.

Nya Burlövsbadet

NCC bygger i partnering med Burlövs kommun nya Burlövsbadet i Arlöv, strax norr om Malmö.

En blå, cirkulär vattenrutschkana skjutsar ner ett barn mot poolen.
Tyresö Aquarena, Stockholm

En modern anläggning om 4 700 kvadratmeter fördelat på tre plan, 25 metersbassäng med åtta banor för nationella tävlingar med mera. Projektet är genomfört i OPS offentlig-privat samverkan.