Sommarjobb

Under sommaruppehållet från studierna finns det möjlighet att sommarjobba hos oss. Vi söker framförallt dig som är nyfiken på produktion och vill få mer praktisk kunskap som ett komplement till dina studier.

Som sommarjobbare på NCC får du praktisk erfarenhet genom arbete på något av våra byggprojekt eller kontor. Vilka uppgifter du tilldelas under din praktik varierar beroende på utbildning samt var i organisationen du utför ditt sommarjobb. Spenderar du din sommar på något av våra spännande byggprojekt får du vanligtvis skugga exempelvis våra arbetsledare och yrkesarbetare samtidigt som du är behjälplig med bland annat planering, utsättning eller kanske kalkylering.

Oavsett arbetsplats brukar det vara den praktiska erfarenheten av byggprocessen som våra sommarjobbare uppskattar mest. Du får också chansen att tidigt bygga ett nätverk inom branschen samt en god inblick i vår dagliga verksamhet.

Rekryteringsprocessen

Vi prioriterar studerande som har en utbildning inom bygg, anläggning och industri eller motsvarande men om möjligheten finns tar vi även emot de som studerar exempelvis inköp eller ekonomi.

Rekryteringen påbörjas på hösten och vid ansökan anger du vilken ort du är intresserad av att tjänstgöra vid. Lokal HR på respektive ort hanterar urvalet tillsammans med rekryterande chefer. Antalet platser kan variera beroende på vart i landet du ansöker.

Ansökan till Sommarjobb 2021 påbörjas i oktober 2020.