Vanliga frågor och svar

Här samlar vi vanliga frågor och svar som rör våra olika studentinitiativ.

Vem kan bli trainee i NCC Master Traineeprogram?

NCC Master Traineeprogram är för civilingenjörer med studieinriktning Väg och Vatten, Samhällsbyggnad, Lantmäteri, Industriell ekonomi eller annan bygginriktning. Även du som är utbildad civilekonom är kvalificerad att ansöka till NCC Master Traineeprogram. Du är nyutexaminerad eller har högst ett par års kvalificerad arbetslivserfarenhet. Viktigt är att du har ett genuint intresse för NCC:s verksamhet och delar våra värderingar.

Vem kan bli Trainee i NCC Kandidat Traineeprogram?

NCC Kandidat Traineeprogram vänder sig till personer som läst en YH- eller högskoleutbildning eller likvärdig utbildning med inriktning bygg och som mest har ett par års arbetslivserfarenhet efter sina studier. Viktigt är att du har ett genuint intresse för NCC:s verksamhet och delar våra värderingar.

Hur gör jag om jag vill praktisera hos er?

På NCC lägger vi ut en annons när vi har möjlighet att ta emot praktikanter och du söker din praktikplats via den. Bra att veta är att vi lägger ut annonsen terminen innan du ska ha din praktik, det vill säga ska du ha din praktik under höstterminen söker du redan under våren.

Vad innebär sommarpraktik?

Sommarpraktik (eller sommarjobb) är till för dig som vill lära dig mer om vår verksamhet under ditt sommarlov. Huvuddelen av våra sommarpraktikplatser är i vår produktion. Glöm inte att bifoga ditt CV, personliga brev samt kopia på betyg från avslutade kurser.

Vem kan bli Kompetensbyggare?

Kompetensbygget är för civilingenjörer med studieinriktning Väg och Vatten, Samhällsbyggnad. Viktigt är att du har ett genuint intresse för NCC:s verksamhet och delar våra värderingar.

När och hur ansöker jag om examensarbete?

Vi har två olika tillvägagångssätt när det kommer till examensarbete hos oss, antingen har vi på NCC förslag på ämne eller så har du som student ett förslag. Oavsett om du har ett eget förslag eller om du vill ansöka till något av våra gör du detta via vår hemsida. Kom ihåg att du söker terminen innan du ska skriva, det vill säga ska du skriva under våren söker du helst redan under höstterminen.