Tekniksprånget

Har du läst natur eller teknik på gymnasiet och är under 21 år? Drömmer du om att få vara med och bygga framtidens samhälle? Som ingenjör kan du förverkliga dina drömmar! Genom Tekniksprånget får du möjligheten att ta reda på om ingenjör är något för dig.

På NCC får du som praktikant inom Tekniksprånget prova på hur det är att arbeta i ett stort byggföretag. Du får en inblick i olika delar av vår verksamhet där vi bland annat producerar bostäder, vägar, broar och kommersiella fastigheter.

Praktiken omfattar allt från planeringsstadiet till produktion. Dina arbetsuppgifter varierar beroende på var i organisationen du gör din praktik, men gemensamt för samtliga områden är att du får en inblick i flera olika funktioner. Du kan räkna med att vara ute på våra spännande byggprojekt och ibland även i kontorsmiljö. Gör du din praktik i produktion finns goda chanser till att få skugga såväl platschef som yrkesarbetare vilket ger en inblick i hur vardagen ser ut i våra projekt. Genom upplägget får du ta del av flera viktiga faser som ett projekt hos NCC innehåller och tack vare detta förstå vi påverkar och bidrar till samhällsutvecklingen.