Pressmeddelanden

NCC Presstjänst: 08-585 551 900

Pressmeddelanden

2017-01-20
NCC och Mariastaden Projekt fortsätter samarbetet och bygger radhus på två orter i Halmstads kommun

NCC bygger tillsammans med Mariastaden Projekt AB 30 ytsmarta radhus i Åled och Onsjö (Frösakull) i Halmstads kommun. Ordern fördelas på tio radhus i Åled som blir hyresrätter och 20 i Onsjö som blir bostadsrätter. Ordervärdet uppgår till totalt 50 MSEK.

Läs mer
2017-01-18
NCC säljer kontorsprojektet Aitio Business Park i Helsingfors till OP-gruppen

NCC säljer kontorsprojektet Aitio Business Park i Helsingfors för 430 MSEK till en kapitalfond inom OP-gruppen. 

Läs mer
2017-01-18
Konstexperiment lyser upp Dome of Visions

En tredimensionell ljusinstallation av Katarina Löfström skapar uppmärksamhet högst upp i taket på Dome of Visions. Vernissage hålls den 20 januari, därefter pågår utställningen under de mörka dagarna i januari och februari fram till och med 20 februari. 

Läs mer
2017-01-18
NCC bygger 101 lägenheter i Hyllie i Malmö

NCC uppför på uppdrag av Bonava ett Svanenmärkt flerfamiljshus på Hyllie allé i Malmö. Ordervärdet uppgår till 111 MSEK. 

Läs mer
2017-01-16
NCC bygger Helsingborgs nya landmärke

NCC har tecknat ett samverkansavtal med NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) om nybyggnad av ett vattentorn i Helsingborgs stad. I ett första skede ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera systemhandlingar i syfte att komma överens om en riktkostnad för bygguppdraget.  

Läs mer
2017-01-05
Guld till Luleå Energis huvudkontor

Luleå Energis huvudkontor på Porsön i Luleå har uppnått certifieringen Miljöbyggnad Guld och blir därigenom den första kontorsbyggnaden i norra Sverige som uppnått denna nivå. Byggnaden som färdigställdes i slutet av 2013, har projekterats och byggts av NCC.

Läs mer
2016-12-30
NCC bygger ny skola i Flen

NCC bygger en ny modern grundskola för årskurserna F-6 i Flen. Skolan byggs i direkt anslutning till befintligt Bildningscentrum och blir det första nya skolbygget i kommunen på många år. Ordern från Flens Kommunfastigheter är värd ca 140 MSEK.

Läs mer
2016-12-23
NCC tecknar avtal med BillerudKorsnäs

NCC har tecknat ett samverkansavtal med BillerudKorsnäs om utbyggnad för projekt Next Generation på Gruvöns bruk i Grums.

Läs mer
2016-12-22
NCC bygger 100 lägenheter i centrala Trelleborg på uppdrag av TrelleborgsHem

NCC kommer på totalentreprenad för AB TrelleborgsHem att bygga två flerfamiljshus med totalt cirka 100 hyreslägenheter och butikslokaler på gamla bryggeritomten i centrala Trelleborg. Ordervärdet uppgår till cirka 130 MSEK.

Läs mer
2016-12-21
NCC utvalt för nya simhallen i Linköping

NCC har fått i uppdrag, att i samverkan med kommunägda Lejonfastigheter- AB, projektera en ny simhall vid Folkungavallen i Linköping. I det första skedet, Fas 1, ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera systemhandlingar i syfte att komma överens om bygguppdraget till Fas 2.  Det totala ordervärdet beräknas uppgå till cirka 500 MSEK.

Läs mer
2016-12-20
NCC:s Loop Rocks vinner årets hållbara projekt

NCC:s digitala plattform Loop Rocks blev juryns val i kategorin årets hållbara projekt på CIO Awards 2016. Loop Rocks hjälper den med ett överskott av fyllnadsmassor att hitta den som har ett matchande behov. Priset delas ut till de som utan vinstsyfte bidragit till den digitala utvecklingen som förebild, innovatör och inspiratör.

Läs mer
2016-12-12
NCC säljer flera fastighetsprojekt till Aberdeen Asset Management i tre separata affärer

NCC säljer butikslokaler i Tornby Handelsgårdar i Linköping och en logistikfastighet i Arendal i Göteborg till den globala investerings-gruppen Aberdeen Asset Management. De köpte tidigare i höst även logistikfastigheten Vattenbrunnen av NCC. Försäljningarna har ett totalt underliggande fastighetsvärde på cirka 37o MSEK.

Läs mer
2016-12-09
NCC bygger nytt lager åt växande Ahlsell

NCC bygger en ny logistikhall vid Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg och hjälper därmed byggvarugrossisten att fortsätta växa. Uppdraget omfattar stora markarbeten och är värt 95 miljoner SEK.

Läs mer
2016-12-06
NCC fortsätter att fotografera med drönare

Ett domstolsbeslut stoppade tillfälligt all fotografering med drönare. Men de lagliga möjligheterna att fotografera med drönare blir nu allt fler. NCC inleder därför ett partnerskap med Linköpingsföretaget Spotscale.

Läs mer
2016-12-01
NCC bygger bostadskvarter i Tyresö för 420 MSEK

NCC ska i samverkan med Tyresö Bostäder AB bygga 206 hyreslägenheter i närheten av Tyresö Centrum. Projektet omfattar även ett parkeringshus med 1 000 kvm kontorsyta. Ordervärdet uppgår till 420 MSEK och registreras i det 4:e kvartalet.

Läs mer
2016-12-01
NCC finalist till årets Digital Disruptor i cirkulär ekonomi vid World Economic Forum

World Economic Forum har utsett NCC: s plattform för smartare hantering av sekundära material, Loop Rocks, som finalist till priset årets Digital Disruptor inom cirkulär ekonomi.

Läs mer
2016-11-30
NCC bygger 187 hållbara bostäder

NCC och TDC Pensionskasse har tecknat ett avtal om att bygga bostäder, parkeringhus och ett grönområde på Teglholmen i Köpenhamn. Ordern är värd 380 MSEK.

Läs mer
2016-11-28
Inclusive City Academy – en utmaning i inkluderande medborgardialog

Hållbar utveckling och inkluderande urbanisering kräver nya kunskapsutbyten. Därför startar NCC ”Inclusive City Academy” – en 36-timmarsutmaning där tre studentteam från högskola- och universitet ska ta fram en inkluderande medborgardialog för hållbara byggprojekt. Torsdagen den 1 december presenteras det vinnande förslaget på Dome of Visions i Stockholm.

Läs mer
2016-11-11
NCC:s byggnad Torsplan 2 vinner miljöpris

Handel- och kontorsbyggnaden Torsplan 2 i Stockholm vinner Årets miljöpris på Betonggalan. Byggnaden är designad och byggd av NCC. Priset delades ut på Berns i Stockholm igår.

Läs mer
2016-11-08
NCC vinner miljardkontrakt på Färöarna

NCC har idag tecknat kontrakt om att bygga två vägtunnlar på Färöarna. Kontraktet är uppdelat i två delprojekt och är villkorat av att finansieringen av projektet godkänns av Färöiska landsstyret. Värdet på den första tunneln uppgår till cirka 1,5 Mdr SEK.  Värdet på den andra tunneln uppgår till cirka 1,2 Mdr SEK med en option för kunden att inte genomföra projektet. 

Läs mer
anna_trane
Anna Trane

Head of Corporate Media Relations & Press, NCC Group

charlotte_hagman_2010_ncc654
Charlotte Hagman

Presschef Sverige, NCC Group