Stor uthyrning till SIS i NCC:s Torsplan

SIS Swedish Standards Institute är senaste tillskottet i Torsplan etapp 2 i nya Hagastaden. Därmed är etappen snart fullt uthyrd ett helt år innan fastigheten är färdigställd. SIS har tecknat ett sjuårigt hyresavtal för drygt 5 500 kvadratmeter kontorsyta och inflyttning sker i februari 2017. 

– Vi hälsar SIS välkomna till Torsplan och den växande stadsdelen Hagastaden. Deras inflyttning stärker tillväxten i området ytterligare samt bidrar till att förstärka den life science profil som vi medvetet har arbetat för att addera till området, säger Olle Forsberg, regionchef på NCC.

– SIS är mycket nöjda med överenskommelsen. Den innovativa och forskningsinriktade miljö som kommer att byggas upp i Hagastaden är rätt för att vi ska kunna fortsätta utvecklas på ett optimalt sätt, säger Thomas Idermark, VD på SIS.

Torsplan har en central placering i ett nav som binder samman Vasastaden och Solna. Torsplan etapp två, som omfattar 23 000 kvadratmeter kontor- och handelsyta, har sålts genom en bolagsaffär till Fastighets AB Brostaden med ett värde om cirka 1,6 miljarder SEK. Brostaden beräknas tillträda fastigheten under Q1 2017. Byggnaden beräknas stå klar i slutet av 2016 och blir NCC:s andra kommersiella fastighet i Hagastaden. Det enda som återstår att hyra ut är kontorsytan i penthouse samt en butikslokal. Bland hyresgästerna finns bland annat Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO), SATS och Willys Hemma. Inflyttning sker successivt från hösten 2016.

NCC har ambitionen att certifiera Torsplan 2 i den högsta nivån Outstanding enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM. Byggnaden blir därmed ett av få projekt i världen med den höga miljöklassen. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning. Fastigheten blir även en GreenBuilding. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden. 

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

2015-12-16 05:30 UTC