Stor uthyrning till SIS i NCC:s Torsplan

SIS Swedish Standards Institute är senaste tillskottet i Torsplan etapp 2 i nya Hagastaden. Därmed är etappen snart fullt uthyrd ett helt år innan fastigheten är färdigställd. SIS har tecknat ett sjuårigt hyresavtal för drygt 5 500 kvadratmeter kontorsyta och inflyttning sker i februari 2017. 

– Vi hälsar SIS välkomna till Torsplan och den växande stadsdelen Hagastaden. Deras inflyttning stärker tillväxten i området ytterligare samt bidrar till att förstärka den life science profil som vi medvetet har arbetat för att addera till området, säger Olle Forsberg, regionchef på NCC.

– SIS är mycket nöjda med överenskommelsen. Den innovativa och forskningsinriktade miljö som kommer att byggas upp i Hagastaden är rätt för att vi ska kunna fortsätta utvecklas på ett optimalt sätt, säger Thomas Idermark, VD på SIS.

Torsplan har en central placering i ett nav som binder samman Vasastaden och Solna. Torsplan etapp två, som omfattar 23 000 kvadratmeter kontor- och handelsyta, har sålts genom en bolagsaffär till Fastighets AB Brostaden med ett värde om cirka 1,6 miljarder SEK. Brostaden beräknas tillträda fastigheten under Q1 2017. Byggnaden beräknas stå klar i slutet av 2016 och blir NCC:s andra kommersiella fastighet i Hagastaden. Det enda som återstår att hyra ut är kontorsytan i penthouse samt en butikslokal. Bland hyresgästerna finns bland annat Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO), SATS och Willys Hemma. Inflyttning sker successivt från hösten 2016.

NCC har ambitionen att certifiera Torsplan 2 i den högsta nivån Outstanding enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM. Byggnaden blir därmed ett av få projekt i världen med den höga miljöklassen. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning. Fastigheten blir även en GreenBuilding. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olle Forsberg, regionchef, NCC Property Development Sverige
Telefon 073-364 77 77
Robert Hägg, marknadschef, NCC Property Development Sverige
Telefon 070-817 23 72

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.