Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Positivt att känna att man bidrar

Blanca Sandoval är civilingenjör inriktad mot VVS och vattenbyggnadsteknik. Hon går utbildningen NCC Nystart, en arbetsmarknadsutbildning för utrikesfödda ingenjörer som ska möta NCC:s rekryteringsbehov. Blanca praktiserar på NCC:s projekt Förbifart Stockholm och varvar praktiken på NCC med teori på Kunskapsskolan.

Bygget av världens största kartongfabrik är igång

NCC har börjat bygga världens största kartongfabrik i värmländska Grums. Avancerat virtuellt byggande är en stor hjälp vid planeringen och byggandet av den utmanande konstruktionen.

Byggbolaget med jämställda ambitioner

Idag firas internationella kvinnodagen och även om NCC och många andra bolag i byggbranschen har en bra bit kvar innan branschen är jämställd sker förändringar. Om aktieägarna säger ja på stämman i början av april blir NCC det första byggbolaget bland storbolagen på börsen med en majoritet kvinnor i styrelsen. NCC är också ett av de företagen i byggbranschen med högre andel kvinnliga ledare än branschgenomsnittet enligt statistik från Byggindustrierna.

NCC omstrukturerar i Kiruna

Svag orderingång och få startade projekt på byggsidan i Kiruna gör att NCC omstrukturerar och varslar 16 personer. NCC fortsätter att finnas kvar på orten med ett 50-tal medarbetare inom anläggning, asfalt och industriverksamhet.

Som brev från himlen

Den unika utställningen Letters From Heaven är i Stockholm. Det är den japanska fysikern Ukichiro Nakayas fotografier av snökristaller och gnistor av statisk elektricitet som visas. Utställningen börjar med en vernissage den 17 februari. Besökarna samlas i Dome of Visions och går sedan ner i berget till reaktorrum R1, 25 meter under KTH, där utställningen fortsätter.

Samarbete med Tyskland – ett steg närmare elvägar

Statsminister Stefan Löfven och Tysklands förbundskansler Angela Merkel har beslutat om ett närmare samarbete för att utveckla och bygga elvägar –där fordon förses med el under färden. eRoadArlanda planerar att redan i år anlägga elväg på allmän väg som testkörs av verkliga lastbilstransporter.

Fokuserad skidåkare får årets NCC-stipendium

Zebastian Modin längdskidåkare från Frösön utanför Östersund får NCC-stipendiet 2016. Han lider av ögonsjukdomen Glaukom, grön starr, vilket gör att hans syn har försämrats gradvis. Han tävlar på samma villkor i VM som sina motståndare, alla med mörkläggande glasögon och guide.

NCC överlåter fastigheten Torsplan 2

Den 1 februari tar Castellum över som fastighetsägare för Torsplan 2.

NCC nominerad till Årets Lean-byggare 2017

NCC är nominerad till Lean Forum Byggs pris - Årets Leanbyggare 2017 - för sitt arbete med att standardisera planering, mängdning och granskning av bygghandlingar med stöd av verktyget Bluebeam.

NCC byggstartar stadsutvecklingsprojekt i Oslo

NCC startar nu första etappen på kontorsprojektet Valle i Oslo. Valle Wood blir Norges största kommersiella fastighet i massivträ.