Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Nyheter

NCC omstrukturerar i Kiruna

Svag orderingång och få startade projekt på byggsidan i Kiruna gör att NCC omstrukturerar och varslar 16 personer. NCC fortsätter att finnas kvar på orten med ett 50-tal medarbetare inom anläggning, asfalt och industriverksamhet.

Som brev från himlen

Den unika utställningen Letters From Heaven är i Stockholm. Det är den japanska fysikern Ukichiro Nakayas fotografier av snökristaller och gnistor av statisk elektricitet som visas. Utställningen börjar med en vernissage den 17 februari. Besökarna samlas i Dome of Visions och går sedan ner i berget till reaktorrum R1, 25 meter under KTH, där utställningen fortsätter.

Nytt nummer av Beyond Construction

Årets första nummer av NCC:s medarbetarmagasin Beyond Construction är här. Temat är hållbarhet.

Samarbete med Tyskland – ett steg närmare elvägar

Statsminister Stefan Löfven och Tysklands förbundskansler Angela Merkel har beslutat om ett närmare samarbete för att utveckla och bygga elvägar –där fordon förses med el under färden. eRoadArlanda planerar att redan i år anlägga elväg på allmän väg som testkörs av verkliga lastbilstransporter.

Fokuserad skidåkare får årets NCC-stipendium

Zebastian Modin längdskidåkare från Frösön utanför Östersund får NCC-stipendiet 2016. Han lider av ögonsjukdomen Glaukom, grön starr, vilket gör att hans syn har försämrats gradvis. Han tävlar på samma villkor i VM som sina motståndare, alla med mörkläggande glasögon och guide.

NCC överlåter fastigheten Torsplan 2

Den 1 februari tar Castellum över som fastighetsägare för Torsplan 2.

NCC nominerad till Årets Lean-byggare 2017

NCC är nominerad till Lean Forum Byggs pris - Årets Leanbyggare 2017 - för sitt arbete med att standardisera planering, mängdning och granskning av bygghandlingar med stöd av verktyget Bluebeam.

NCC byggstartar stadsutvecklingsprojekt i Oslo

NCC startar nu första etappen på kontorsprojektet Valle i Oslo. Valle Wood blir Norges största kommersiella fastighet i massivträ.

Ann-Marie Hedbeck blir ny chefsjurist på NCC Infrastructure

Ann-Marie Hedbeck kommer närmast från Skanska där hon varit verksam sedan år 2000 på olika chefsbefattningar inom juridikområdet. Sedan 2012 är hon Skanska-koncernens chefsjurist.

NCC med i SKL:s stora bostadsupphandling

I den första delen av SKL:s stora bostadsupphandling som avser flerbostadshus med mellan två till fyra våningar var det Hjältevadshus, BoKlok, NCC och Villa VIDA som hade de vinnande anbuden och som får teckna ramavtal med SKL.