Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Vårdpersonal och NCC utformar sjukhus tillsammans

I december togs första spadtaget för utbyggnaden av Ryhov, Jönköpings länssjukhus. Det är regionens största byggprojekt sedan Ryhov byggdes för 30 år sedan. Men vårdpersonalen arbetar sedan ett tag redan med utbyggnaden. I samarbete med bland andra NCC utformar de den bästa vårdmiljön för dem själva och patienterna.

Nya regionchefer stärker NCC:s fastighetsutveckling

NCC Property Development förstärker sitt svenska team med två nya regionchefer. Andreas Wik, ny regionchef för Stockholm, kommer närmast från Castellum. I region Syd välkomnas Henrik Bredenfeldt som har utvecklat fastigheter för NCC:s kunder i Danmark.

Effektivare granskning med ny standard

Byggbranschens standard för digitala granskningskommentarer av system- och bygghandlingar är nu klar och lanserad.

Byggstart för nya polishuset i Rinkeby

Idag togs första spadtaget för nya polishuset i Rinkeby i västra Stockholm. Borgarråd, poliser och flera intresserade medier samlades för att starta bygget tillsammans med Familjebostäder och NCC.

NCC:s projekt Hyllie Innovation Center fick kungligt besök

I veckan besökte Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Hans Majestät Konungen Hyllie för att höra mer om det visionära projektet Hyllie Innovation Center. Innovationscentret bygger på en idé som NCC tillsammans med System Verification och Krook & Tjäder tagit fram för att föra samman företag, forskning och människor med målet att uppmuntra innovation och integration.

Nytt ljus på Skisserna – prisad ombyggnad utförd av NCC

I dagarna belönades Skissernas Museum i Lund med Kasper Salinpriset, Sveriges äldsta och mest prestigefyllda arkitekturpris, för om- och tillbyggnaderna av museet som utfördes av NCC under 2015-2016.

Bostadsministern invigde Svanenmärkt Folkboende i Karlstad

Lördagen den 25 november besökte Peter Eriksson, bostadsminister (MP), området Rud i Karlstad där NCC bygger ett Folkboende åt det kommunala bostadsbolaget KBAB. Under besöket invigde ministern huset som är kommunens första Svanenmärkta hus.

NCC i samtal med regeringen om jämställdhetsåtgärder i byggbranschen

På torsdag träffas aktörer i byggbranschen för att diskutera hur branschen gemensamt kan kraftsamla för att kvinnor inte ska utsättas för kränkande behandling. Inbjudan kommer från bostadsminister Peter Eriksson.

”#metoo kan leda till något bättre för hela byggbranschen”

Under hashtagen #metoo har kvinnor delat upplevelser av ofredanden, kränkningar och övergrepp de blivit utsatta för i olika sammanhang och i olika branscher. Byggbranschen är tyvärr inget undantag. Idag träffas representanter från de största byggbolagen för att diskutera jämställdhet och mångfald i branschen i ett rundabordssamtal. Initiativet görs av Sveriges byggindustriers nya vd Catharina Elmsäter-Svärd efter inspiration från NCC.

NCC en av Sveriges bästa arbetsgivare 2017

NCC hamnar i topp bland Sveriges bästa arbetsgivare när employer brandingföretaget Universum låter bolagens egna medarbetare betygsätta sina arbetsgivare. NCC hamnar på plats 10 att jämföras med till exempel H & M som hamnar på femtonde plats och Skanska som hamnar på sextonde plats.