Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00

Nyheter

Guld till NCC i Danmark

Som första byggnad i Danmark har NCC:s huvudkontor i Danmark toppnivån Guld i miljöcertifieringssystemet DGNB. - Hållbarhet gör fastigheter attraktiva, säger den stolta fastighetsägaren på PensionDanmark. 

6360 ton bro skjuts på plats i Rotebro

Så är det då dags för den historiska flytten av den 325 meter långa och 6360 ton tunga bron till sin rätta plats vid Rotebro, norr om Stockholm. Bron flyttas 22 meter med hjälp av domkrafter, teflon och spensalva. 

Seminarium: "Livskraftiga storstäder"

Se vårt seminarium från Almedalen: "Från bostadskris och utanförskap till goda livsvillkor för alla – hur bygger vi framtidens storstad?"

Från ord till handling

Hur bör högskolor och företag tar sig an utmaningen att leverera hållbara studenter till samhälle och företag? Det var frågan som diskuterades i veckans första seminarium för NCC. 

Hovrätten höjer avgiften i asfaltmålet i Norge

Hovrätten i Norge har i dag beslutat höja den avgift som NCC ålades i asfaltmålet. Hovrätten höjer avgiften från 40 miljoner norska kronor till 150 miljoner norska kronor. 

NCC och KTH laddar inför sitt samarbete

Idag träffades Peter Wågström, koncernchef på NCC, och Peter Gudmunsson, rektor på KTH inför samarbetet kring Dome of Visions i Stockholm.

NCC ökar sitt engagemang för miljöcertifiering

Miljöcertifiering är ett effektivt verktyg för att nå ett hållbart samhällsbyggande. Därför går Svante Hagman, vd på NCC Construction Sverige, in som ny styrelseledamot i organisationen Sweden Green Building Council.

NCC fick förtroendet av Volvo Cars

När Volvo Cars skulle spela in den nya reklamfilmen med artisten Avicii gav de NCC i uppdrag att sköta trafikavspärrningarna.

Dags för ny omgång av Barnens Byggskola

Frågan är vem som är gladast: Vi på NCC eller barnen som får chans att upptäcka tjusningen i att bygga något alldeles eget nu när Barnens Byggskola återigen drar igång i bland annat Göteborg och Eskilstuna. 

Årets Stålbyggnadspris går till Aula Medica

Aula Medica fortsätter att ta hem priser. Stålbyggnadsinstitutet delar vartannat år ut priset till ett byggnadsverk som på ett innovativt och arkitektoniskt tilltalande sätt använt stål i konstruktionen.

Bild på Anna Trane. Head of Corporate Media Relations and Press, NCC Group Foto/illustration: Sten Jansin
Anna Trane

Head of Corporate Media Relations & Press, NCC Group

Bild på Tove Stål, presschef Sverige NCC Group Foto/illustration: Joakim Kröger
Tove Stål

Presschef Sverige, NCC Group