Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Klimatengagemang i Linköping – första spadtaget taget för 111 hyresrätter

Byggnationen av 111 hyresrätter i Linköping har startat. I förra veckan togs första spadtaget för kvarteret Dynamiken, ett projekt med stort klimatengagemang där Stångåstaden och NCC redan från start haft fokus på minskad klimatpåverkan under byggtiden.

NCC inleder samarbete med Roslagsvatten om nytt avloppsreningsverk

NCC och Roslagsvatten ska i samverkan bygga ett nytt, modernt avloppsreningsverk i Margretelund i Åkersberga i Stockholm. Det nya reningsverket ska bli ett av Sveriges modernaste avloppsreningsverk.

Nu rullar Tvärbanan vid NCC:s projekt Hangar 5, Brommastaden

I den framväxande Brommastaden utvecklar NCC Hangar 5, ett helt nytt stadskvarter för kontor, handel och service. Nu öppnar den första etappen av Tvärbanans Kistagren med två hållplatser i den nya stadsdelen vilket innebär ett viktigt steg för utvecklingen av området.

NCC och Intea samverkar kring nytt häkte i Kristianstad

NCC har inlett ett samarbete med Intea om nybyggnad av ett häkte i Kristianstad åt Kriminalvården. I ett första steg ska NCC och Intea tillsammans planera och budgetera projektet.

Lyckad brolansering i Skåne – motorväg färdigställd sex dagar tidigare än beräknat

Tack vare god planering, väl genomförda kritiska moment och bra samarbete mellan NCC, OHL, Trafikverket och alla inblandade underentreprenörer kunde Sveriges tyngsta brolansering genomföras med så stor marginal att motorvägen kunde öppnas hela sex dagar tidigare än beräknat.

Ryhovs prisade vårdbyggnad klar för invigning

Nu står totalt 35 000 kvadratmeter med funktionella och framtidssäkra vårdlokaler klara för patienter, besökare och medarbetare vid Länssjukhuset Ryhov. Det är resultatet av ett projekt som hållit både tidplan och ekonomi genom nära samarbete i partnering med ledorden ”Tillsammans för bättre hälsa”.

Nya vägar för vandringsfisk i Dalälven

På uppdrag av Fortum bygger NCC fiskvägar i Dalälven som ska göra det möjligt för siljansöring och harr att ta sig förbi vattenkraftverk när de leker uppströms. I Blyberg respektive Spjutmo byggs vägar som ska stå klara 2022 och 2023.

Snart kommer backsvalorna tillbaka

Den rödlistade backsvalan är en flyttfågel som till hösten flyger söderut mot tropiska trakter för att på senvåren återvända. Här i Norden vill den då väldigt gärna bo i grustäkter men i takt med att dessa minskat kraftigt så söker backsvalan efter alternativa miljöer.

NCC hyr ut till Litigate i Brick Studios

NCC har tecknat hyresavtal med advokatbyrån Litigate i Brick Studios på Masthuggskajen i Göteborg.

Corona-anpassad Hälso- och säkerhetsvecka på NCC

För sjätte året i rad anordnar NCC Hälso- och säkerhetsvecka, där alla på arbetsplatsen får bidra till bättre arbetsmiljö. Årets Hälso- och säkerhetsvecka är förstås ordentligt anpassad till den rådande situationen med Corona.