Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00

Nyheter

NCC och IGEday sporrar tjejer att välja ingenjörsyrket

Idag besöker tjejer mellan 12 och 19 år NCC-projekt på fyra orter i landet. Det är Introduce a Girl to Engineering day, IGEday, som tillsammans med NCC:s kvinnliga nätverk Stella tar med besökarna på en visning av vad en ingenjör kan göra om dagarna. 

Ny mångfaldspolicy för NCC-koncernen

Mångfald leder till bättre resultat och bättre affärer. Den slutsatsen har lett fram till att NCC från och med 2016 har en ny, koncerngemensam mångfaldspolicy. Balanserade arbetsgrupper utifrån kön, ålder och etnicitet främjar en dynamisk arbetsmiljö och en inkluderande kultur.

Philip Jönsson får årets NCC-stipendium

Philip Jönsson får NCC-stipendiet för år 2015. Philip lider av muskelsjukdomen Duchennes muskeldystrofi men är ändå etablerad inom sportskytte. Nu siktar han på Paralympics i Rio de Janeiro 2016. 

Kommunens film ökar förståelsen för NCC:s arbete

Linköping kommun har valt att låta entreprenörerna själva förklara vad de gör. I korta videointervjuer på kommunens hemsida berättar NCC och andra bolag om svårigheter vid snöröjning. Filmklippen ger samtidigt medborgarna ett ansikte på de som plogar gatorna. Malin Hansander, driftingenjör på Linköping kommun berättar. 

NCC samarbetspartner till årets Teklafestival

För andra året i rad hålls teknikfestivalen Tekla på Kungliga Tekniska högskolan (KTH) för tjejer mellan 11 och 18 år. Festivalen vill göra teknik mer tillgängligt för unga tjejer och locka fler kvinnliga sökande till KTH. Initiativet kommer från artisten och musikern Robyn Carlsson. 

Finansministern besöker NCC-projekt

Idag besöker finansminister Magdalena Andersson vårt pågående nybyggnadsprojekt, Körveln, där vi bygger 38 hyreslägenheter åt Lundbergs i Örebro.

Högsta förvaltningsdomstolen ger NCC rätt mot Trafikverket

Trafikverket gjorde fel när de förkastade NCC Roads anbud för drift och skötsel av vägar Hudiksvall och Borlänge med utgångspunkten att anbuden hade för lågt pris. Högsta förvaltningsdomstolen ger NCC Roads rätt mot Trafikverket som nu tvingas ta med NCCs anbud i en ny utvärdering.

Kommentar med anledning av uppgifter i media angående enstegstätade fasader

NCC slutade för nästan 10 år sedan, 2007, med den metod som är föremål för Myresjöhusdomen. 

Bild på Anna Trane. Head of Corporate Media Relations and Press, NCC Group Foto/illustration: Sten Jansin
Anna Trane

Head of Corporate Media Relations & Press, NCC Group

Bild på Tove Stål, presschef Sverige NCC Group Foto/illustration: Joakim Kröger
Tove Stål

Presschef Sverige, NCC Group