Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Nyheter

NCC skaffar hund

Som så många andra i corona-tider har NCC skaffat hund. Den är fortfarande kvar på kenneln i USA men snart är den här i Sverige. Inledningsvis ska den bo på NCC:s projekt Kineum i Göteborg. Och där ska den inte bara leka utan också jobba.

NCC presenterar världens första batteridrivna borrigg

Med en unik borrigg tar NCC:s grundläggningsföretag Hercules ett stort steg mot en mer hållbar verksamhet. Den är batteridriven och den är världens första i sitt slag. Hittills har den använts i Norge men den finns tillgänglig för alla Hercules projekt i Norden. Missa inte filmen om borriggen längre ner på sidan.

NCC klara med Kulturkvarteret – Örebros nya mötesplats för kultur

Med sin karakteristiska arkitektur står Kulturkvarteret klart och nycklarna har lämnats över till Örebroporten Fastigheter. Genom nära samverkan och stort engagemang är Örebros nya arena för kultur i alla dess former klar för inflyttning.

Milstolpe uppnådd för NCC när ICA flyttar in i Hangar 5, Brommastaden

I Bromma utvecklar NCC Hangar 5, ett helt nytt stadskvarter för kontor, handel och service. I en av fastigheterna öppnar nu Ica Maxi en av sina största stormarknader i landet och en viktig milstolpe har därmed uppnåtts för det stora byggprojektet.

NCC bygger 31 radhus i Kungälv

NCC ska tillsammans med Ekeblad Bostad bygga 31 radhus i Kungälv. Affären är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på cirka 65 MSEK.

Rent vatten – ett ämne som engagerar

I mitten av februari släppte NCC en rapport om VA, i samband med det bjöd NCC tillsammans med Svenskt Vatten in ledande politiker från Sveriges riksdag till ett live-sänt webbsamtal för att diskutera VA-systemets utmaningar och möjliga lösningar. Här kan du ta del websamtalet i efterhand och ladda ned ditt exemplar av rapporten.

NCC tecknar hyresavtal med Trafikverket i Järva Krog

NCC har tecknat hyresavtal med två enheter inom Trafikverket som flyttar in i nya kontorslokaler i Järva Krog, Stockholm. I den nya kvartersstaden får de ett kontor med moderna, hållbara och flexibla lokaler i ett attraktivt läge.

NCC tecknar ramavtal med Skellefteå kommun för anläggningsarbeten

NCC har tecknat fortsatt ramavtal med Skellefteå kommun, avtalet rör främst planerade anläggningsarbeten inom park-, gatu och VA-arbeten. Avtalet bygger på en utökad samverkan där NCC har utförandeentreprenadansvar. Ordervärdet beräknas uppgå till ca 150 MSEK på fem år.

Kalixbrons första brostål på plats

Nu är Kalixbrons första brostål på plats. Totalt kommer konstruktionen att bestå av sex stycken brostål. Tillsammans bildar det en stabil konstruktion för den 310 meter långa och 15 meter breda Nya Kalixbron.

NCC når viktigt delmål – Örebros nya vårdbyggnad öppnar

I nya H-huset på Universitetssjukhuset i Örebro flyttar verksamheterna in och öppnar successivt för patienter. Byggnaden som ska säkra den framtida vården i regionen är med sina 33 700 kvadratmeter den största delen i NCC:s uppdrag som pågår till slutet av 2021.