Andreas Koch ny kommunikationsdirektör på NCC

NCC har utnämnt Andreas Koch till ny kommunikationsdirektör och medlem i koncernledningen. Han kommer närmast från motsvarande position i det nordiska omsorgsföretaget Attendo och tillträder senast i november 2024.

−Jag ser fram emot att samarbeta med Andreas Koch och är glad över att ha rekryterat en erfaren, engagerad kommunikationsdirektör. God kommunikation med alla intressenter är avgörande för att vi framgångsrikt ska kunna fortsätta att utveckla NCC, Tomas Carlsson, vd för NCC.

−NCC är en komplex verksamhet som kräver många perspektiv och jag ser verkligen fram emot att lära känna företaget och vara med och utveckla kommunikationen i NCC under kommande år, Andreas Koch, tillträdande kommunikationsdirektör, NCC.

Andreas Koch har de senaste 20 åren arbetat i olika chefsbefattningar inom kommunikationsområdet. Han är för närvarande kommunikations- och IR-direktör på Attendo. Tidigare erfarenheter inbegriper kommunikationschef för investmentbanken Carnegie samt IR-chef för stålbolaget SSAB och konsumentföretaget Essity. 

Andreas Koch ersätter Maria Grimberg som, vilket tidigare meddelats, har beslutat sig för att lämna NCC för andra uppdrag. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, Head of Group External Relations NCC, tove.stal@ncc.se, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2023 omsatte NCC ca 57 miljarder SEK och hade 12 200 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.