NCC bygger Scandic-hotell i Århus

NCC har tecknat avtal med Bassin 7 Erhverv ApS om att bygga ett Scandic-hotell på Århus Ö i Danmark. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 2 miljarder SEK.

Illustration: BIG

Hotellet är totalt 37 000 kvadratmeter stort, får 342 rum och 16 000 kvadratmeter kontorsytor. I källaren byggs en 8 600 kvadratmeter stor parkering i två våningar. I hotellet, som designats av BIG, kommer det även att finnas ett 2 000 kvadratmeter stort wellness-center, skybar, restauranger, butiker, café, konferenscenter och takterrass.

‒ Våra uppdragsgivare har tillsammans med arkitekten tagit fram ett riktigt spännande hotellprojekt. Det är stort och krävande och en av våra styrkor är just att vi har kompetens och storlek för att hantera ett projekt som det här. Vi har varit med tidigt i processen och det lovar gott inför byggnationen. Vi ser fram emot att komma igång, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef Building Nordics.

‒ Det är inte många gånger i karriären som man får vara med och förverkliga ett hotell som är extraordinärt på så många sätt. Århus kommer nu att få ett mycket speciellt hotell med liv och rörelse både inne i byggnaden och utanför. Jag är glad att vi, uppdragsgivaren, rådgivande teamet, NCC och Århus kommun har kommit överens om projektet, och vi från Scandics sida ser fram emot att bjuda in hela staden till en extraordinär upplevelse 2026, säger Søren Faerber, direktör, Scandic Danmark.

Byggnationen påbörjas i april 2023 och beräknas vara klart i september 2026.

Ordervärdet uppgår till cirka 2 miljarder SEK och kommer att orderregistreras i affärsområde NCC Building Nordics under första kvartalet 2023.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, Presschef NCC Group, 076-521 61 02, tove.stal@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.