NCC bygger ut Forslunda vattenverk i Umeå

NCC och Vakin inleder nu utbyggnaden av vattenverket Forslunda i Umeå för att möta kommunens behov av ökad kapacitet. Affären är en utförandeentreprenad och ordervärdet uppgår till ca 180 MSEK.


Bild: Vakin

Forslunda försörjer idag mer än 110 000 umeåbor med vatten. Umeå kommun fortsätter att växa och man behöver nu förstärka vattenförsörjningen och öka kapaciteten för att möta det ökade vattenbehovet som följer.

NCC:s uppdrag omfattar bland annat en utbyggnad av ett antal vattenbassänger för vattenrening och en omgärdande byggnad, mark- och VA-arbete för de nya ledningarna, samt ett antal betonggjutningar med höga krav på vattentäthet.

Det är väldigt roligt att vi får förtroendet att utföra ytterligare ett vattenverksprojekt inom ett av NCC:s prioriterade segment. I den här typen av projekt kan vi bidra med en unik kompetens tack vare vår gedigna byggerfarenhet och vår specialistavdelning inom vattenrening; Vatten- och Miljöteknik, säger Richard Mattson, produktionschef, NCC Infrastructure

Arbetet inleds omgående och utbyggnaden förväntas vara färdig omkring mitten av 2025. Affärens ordervärde uppgår till cirka 180 MSEK och orderregistreras i första kvartalet 2023 i affärsområde NCC Infrastructure.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Amelie Winberg, presschef NCCamelie.winberg@ncc.se
Richard Mattson, produktionschef, NCC Infrastructure, richard.mattson@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.