NCC renoverar ytterligare 480 lägenheter i Botkyrka

NCC ska på uppdrag av Botkyrkabyggen renovera 480 lägenheter i Fittja, söder om Stockholm. Projektet är ett nytt delprojekt inom ramen för NCC:s strategiska partnerskap med Botkyrkabyggen och ordervärdet uppgår till cirka 140 MSEK.

Foto: NCC

För fyra år sedan inledde NCC ett strategiskt partnerskap med Botkyrkabyggen. Under denna tid har över 500 lägenheter renoverats i Fittja. Nu tar nästa etapp vid.

– Detta projekt är det största avropet hittills inom samarbetet och omfattar stambyte av lägenheter fördelade i åtta flerbostadshus. Det är mycket glädjande att NCC har fått fortsatt, och utökat, förtroende från Botkyrkabyggen. I mars påbörjas renoveringsarbetet, säger Patrik Bengtsson, projektchef, NCC Building Sverige.

Projektet går under namnet Stambyte Värdshusvägen och omfattar renovering av badrum och wc. Det kommer även att genomföras byte av elsystem i lägenheterna samt några mindre åtgärder i samtliga kök. Hyresgästerna kommer att bo kvar i bostäderna under tiden arbetet utförs.

– Renoveringsbehovet för bostäder byggda under 70-talet är stort och flertalet av dessa fastigheter närmar sig sin tekniska livslängd. NCC besitter stor erfarenhet både vad gäller renovering av flerbostadshus och hur detta kan göras över tid för ett större bestånd, säger Kim Tornell, affärschef, NCC Building Sverige, och fortsätter:

– I det här projektet kommer vi även ha stort fokus på hyresgästerna när vi genomför dessa nödvändiga renoveringar – speciellt under en period då vi alla behöver hålla avstånd till varandra, säger Kim Tornell, affärschef, NCC Building Sverige.

Arbetet inleds i mars 2021 och kommer att pågå i cirka två år.

Affären är en totalentreprenad och uppgår till cirka 140 MSEK och orderregistreras succesivt i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kim Tornell, affärschef, NCC Building Sweden, 070-523 72 39
Linda Grängzell, kommunikationspartner Stockholm, 070-246 05 08

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.