NCC bygger vårdcentral och 42 lägenheter i Norrköping

NCC har tecknat ett samverkansavtal med Hemsö om att bygga Nodhuset i Norrköping; en byggnad i tio våningar med ett flertal olika vårdinrättningar i botten samt 42 hyreslägenheter ovanpå. Ordervärdet uppgår till 200 MSEK.

Bild: Hemsö

– Nodhuset med bland annat lokaler för vårdcentral och folktandvård samt hyreslägenheter är ett nyckelprojekt för vår fortsatta utveckling av Sandbyhov. Vi ser fram emot ett bra samarbete och att få genomföra projektet med NCC, säger Johan Ekström, Hemsö.

Uppdraget omfattar byggnation av en fastighet med tio våningar, där de tre första kommer att inrymma vårdcentral, folktandvård, barnavårdscentral, apotek med mera. Ovanpå vårdinrättningarna kommer 42 hyreslägenheter att byggas, två till fyra rum och kök, i sju våningar.

– Kombinationen av bostäder och vårdlokaler i samma byggnad gör detta projekt särskilt intressant och det är roligt att vi fått förtroendet av Hemsö att i samverkan uppföra Nodhuset, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building Sweden och fortsätter;

– Inom NCC samlar vi erfarenheter kring vårdbyggnationen i en specialistenhet för sjukhus. På så sätt kan vi effektivt dela den kunskapen med våra projekt ute i landet. Kunden, verksamheten och patienterna står i fokus när vi bygger och skapar mer vård för pengarna.

Läget i staden är mycket attraktivt och med all den service och tillgänglighet som skapas kommer bostäderna i Sandbyhov att vara mycket lämpliga för såväl seniorer som barnfamiljer och ett bra komplement i utvecklingen av området.

Byggstarten påbörjas innan sommaren 2019 med markförberedande arbete. Byggnaden beräknas vara klar under sommaren 2021.

Affären uppgår till 200 MSEK och orderregistrerades i första kvartalet 2019 i affärsområdet NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marcus Sandlund, affärschef NCC Building Sverige 070-088 73 75
Anni Axelsson, kom.ansvarig Mellan/Nord NCC Building Sverige 070-205 32 87

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank  

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK 2018. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.