Illustration: Wingårdhs Arkitekter
Illustration av nya kontorslokaler vid Östra station, Umeå.

NCC flyttar till nya kontorslokaler i Umeå

NCC flyttar Umeåkontoret under 2024 till nya moderna kontorslokaler på Östra Station. Området är i expansiv fas som tar form och byggs tillsammans med Balticgruppen.

Med tillskottet av den unika hållbara kontorsbyggnaden Östra Station, kommer områdets atmosfär erbjuda blandstad med dynamik, rörelse och kreativitet på Umeås mest attraktiva läge. Närhet till kommunikationer, handel, stora arbetsplatser och ett stenkast från Umeås centrum.

− Flytten är ett led i vår utveckling, att erbjuda attraktivt kontor för både medarbetare och kunder, en inspirerande modern arbets- och mötesplats. I nybyggda och anpassade kontorslokaler skapas en aktiv och hälsosam livsstil som stöder NCC:s vision om ett hållbart arbetsliv, säger Jennie Åberg, avdelningschef NCC Building Sweden.

I samverkan med Balticgruppen bygger NCC kontorshuset som omfattar 13 000 kvadratmeter på 10 våningar och NCC:s lokaler blir på sjätte våning på 1000 kvadratmeter. Huset är ritat av arkitektbyrån Wingårds och certifieras enligt miljöbyggnad silver. Åtta av våningarna byggs i trästomme.

– Det är ett fint kvitto att NCC väljer att flytta sin verksamhet till Östra Station. Det är stort intresse för området, mycket tack vare det attraktiva läget med närhet till Umeå centrum och Universitetsstaden samt den hållbarhetsprofil Östra Station har, säger Sara Axelvern, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen.

Projektet startade Q4 2021 och beräknas färdigställas under 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jennie Åberg, Avdelningschef NCC Building, tel 070-300 35 58, jennie.aberg@ncc.se
Anni Axelsson, kommunikationspartner NCC Norr, tel 070-205 32 87, anni.axelsson@ncc.se
NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

  • Illustration: Wingårdhs Arkitekter

  • Illustration: Wingårdhs Arkitekter

  • Illustration: Wingårdhs Arkitekter