Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC driver mångfald och jämställdhet för bättre konkurrenskraft

Idag firas internationella kvinnodagen och för NCC är frågan om jämställdhet och mångfald viktig för förbättrad konkurrenskraft och ett mer inkluderande samhälle. Om aktieägarna säger ja på stämman i början av april får NCC fem kvinnor i styrelsen av totalt åtta ledamöter. I NCC:s ledningsgrupper var 2017 i snitt 4 av 10 kvinnor. Ser vi däremot till hela bolaget är en klar majoritet av de anställda, 87 procent, män.

Tre NCC-projekt utsedda till bästa praxis inom hållbara byggnader

Tre av NCC: s projekt har blivit utvalda som bästa praxis i Norden inom hållbara byggnader och byggnader i en studie som publicerades i januari 2018. Syftet med rapporten, författad av Nordiska Ministerrådet, var att uppmuntra till ökade insatser av alla nordiska intressenter, samt att sprida internationella lärdomar genom att visa praktiska och innovativa exempel.

NCC bygger vindkraftsfundament på Orrberget

NCC har fått i uppdrag av OX2 att bygga nio stycken vindkraftsfundament och anlägga nya vägar för byggnationen av Orrberget vindpark. Området ligger på Orrberget-Stensvedberget strax norr om Laxsjön i Ludvika kommun, Dalarna.

NCC värnar byggavtalet

Med anledning av Byggnads debattartikel i Svenska Dagbladet 26 februari 2018 vill NCC klargöra följande. NCC värnar om byggavtalet och att NCC:s medarbetare får trygga, förutsägbara löner.

NCC Nystart - en satsning som väcker intresse internationellt

NCC:s utbildningssatsning för att ge utlandsfödda ingenjörer en snabb väg in på arbetsmarknaden, NCC Nystart, fick under tisdagen besök av indiska National Skill Development Cooperation, NSDC. Delegationen var på besök i Sverige för att ta del av metoder och utbildningsformer som kan leda till att fler indier kommer i arbete.

Loop Rocks finalist i PostNords logistiktävling

Loop Rocks, Sveriges största marknadsplats för stenmaterial och andra byggmassor, har utsetts till finalist i PostNord Logistics Award.

Bästa nyproduktion - NCC prisas för hyreslägenheter i Köping

Igår, torsdagen den 8 februari, fick Köpings Bostads Aktiebolag (KBAB) och NCC ta emot pris för ”Bästa nyproduktion” för sitt gemensamma projekt med nya hyreslägenheter i Köping. Fastighetsbranschens prestigefyllda pris, Kundkristallen, delades ut vid en gala på Berns i Stockholm och är ett fint bevis på ett bra samarbete mellan alla parter och viktigast av allt, att de som flyttat in i de nya lägenheterna är nöjda.

Den som har ansvar tar ansvar

För att ha kontroll över vilka som befinner sig på en byggarbetsplats används så kallade ID06-kort. Ett slags personligt anställningsbevis som fungerar som passerkort. Kortet fungerar utmärkt på individnivå. Men det ger inte överblick över vilken underentreprenör som är anlitad av vem, det vill säga det vi kallar UE-kedjan. Det problemet har nu Infobric löst – efter en idé från NCC.

Björn Abrahamsson ny Division Manager i NCC Industry

Björn Abrahamsson har utsetts till ny Division Manager Stone Materials i NCC Industry från och med den 1 februari 2018.

Paus i byggnationen vid Häggvik, Förbifart Stockholm

NCC sätter arbetet vid Häggvik inom projektet Förbifart Stockholm på paus. Anledningen är att de arbetshandlingar som ligger till grund för bygget, och som Trafikverket är ansvariga för, är bristfälliga och saknar uppgifter för att driva arbetet vidare på ett säkert och korrekt sätt.