Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 551 900

Nyheter

Lars Nilsson pensioneras efter 52 år i NCC - Kan vara rekord!

1965 började då 15-åriga Lars Nilsson som lärling som träarbetare inom anläggning. Första projektet var en järnvägsbro i Karlshamn. Nuvarande, och sista, projektet är grunden till nya C4 Shopping i Kristianstad. Till midsommar går Lars i pension, efter 52 år - kanske rekord?

Läs mer
En av NCC:s unga chefer listas som framtidens främsta kvinnliga ledare

Hur ska en ledare vara nu och i framtiden? Hur ser hon på sitt eget samt sin organisations ansvar för hållbar utveckling? Varför behövs en lista på kvinnliga ledare? Det är frågor som Ledarna, Sveriges chefsorganisation, ställer sig när de för elfte året i rad listar Framtidens kvinnliga unga ledare där NCC:s Emma Sundberg, Head of Purchasing Systems, placerar sig på en 21:a plats.

Läs mer
Superkommunikatörer styr NCC

Antonia Ax:son Johnson, Vicky Ax:son Johnson och Peter Wågström hamnar alla på listan över Sveriges Superkommunikatörer när tidningen Resumé för femte året i rad utser Näringslivets 150 Superkommunikatörer.

Läs mer
VR-festival i Dome of Visions drog storpublik

Upplevelse och närvaro var de gemensamma nämnarna bland de över hundra demonstrationer, föreläsningar och filmer som utgjorde VR Sci Fest på KTH och Dome of Visions i helgen.

Läs mer
Byggstart för Degerös nya köpcentrum i Helsingfors – ska stå klart i november 2018

NCC utvecklar och bygger ett nytt köpcentrum bredvid det befintliga på Degerö. Tvåvåningsbyggnaden kommer att inrymma totalt 30 butiker. Dagligvarubutikerna HOK-Elanto och Ruokakesko som redan är etablerade i den befintliga byggnaden kommer att flytta och få större lokaler i det nya köpcentret.

Läs mer
Svante Hagman ny ordförande för Sveriges Byggindustrier

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier har utsett Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Infrastructure, till ny förbundsordförande. Svante Hagman har suttit i Sveriges Byggindustriers styrelse sedan 2013.

Läs mer
NCC viger veckan åt hälsa och säkerhet

En koncerngemensam säkerhetsutbildning, räddningsövningar, hälsopromenader, föreläsningar och införandet av dagliga säkerhetsgenomgångar om hälsa- och säkerhet. Den här veckan viger NCC åter åt hälsa och säkerhet på samtliga arbetsplatser runt om på NCC i Norden för att främja NCC:s gemensamma säkerhetskultur.

Läs mer
Förtätningsseminarium såg fler lösningar än utmaningar

”Förtätningens utmaningar” var ämnet för ett frukostseminarium i Dome of Visions på fredagen. Även om lösningsförslagen skilde sig mellan de olika talarna från kommun, länsstyrelse, organisationer, näringsliv och politik, verkade samtliga överens om att förtätning behövs för att Stockholm ska kunna växa.

Läs mer
Modern järnväg och dubbelspår Oslo-Göteborg utan statliga anslag

Behovet av ny järnväg mellan Göteborg och Oslo är väl känt. En modern stambana skulle korta restiden till under 2 timmar och knyta samman två av norra Europas starkaste regioner. NCC har bjudit in Göteborgs politiker till en dialog om finansiering för att höja järnvägsstandarden på den svenska sidan utan anslag från statsbudgeten.

Läs mer
Näringsminister Mikael Damberg besöker NCC:s bygge i Norviks hamn

Den 28 april besökte närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) tillsammans med riksdagsledamoten Åsa Westlund (S) bygget av den nya godshamnen i Norvik, Nynäshamn där NCC förbereder marken åt Stockholm Hamnar och samtidigt utvecklar en företags- och logistikpark.

Läs mer
Bild på Anna Trane. Head of Corporate Media Relations and Press, NCC Group Foto/illustration: Sten Jansin
Anna Trane

Head of Corporate Media Relations & Press, NCC Group

Tove Stål7
Tove Stål

Presschef Sverige, NCC Group