Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 551 900

Nyheter

Bostadsministern invigde Svanenmärkt Folkboende i Karlstad

Lördagen den 25 november besökte Peter Eriksson, bostadsminister (MP), området Rud i Karlstad där NCC bygger ett Folkboende åt det kommunala bostadsbolaget KBAB. Under besöket invigde ministern huset som är kommunens första Svanenmärkta hus.

NCC i samtal med regeringen om jämställdhetsåtgärder i byggbranschen

På torsdag träffas aktörer i byggbranschen för att diskutera hur branschen gemensamt kan kraftsamla för att kvinnor inte ska utsättas för kränkande behandling. Inbjudan kommer från bostadsminister Peter Eriksson.

”#metoo kan leda till något bättre för hela byggbranschen”

Under hashtagen #metoo har kvinnor delat upplevelser av ofredanden, kränkningar och övergrepp de blivit utsatta för i olika sammanhang och i olika branscher. Byggbranschen är tyvärr inget undantag. Idag träffas representanter från de största byggbolagen för att diskutera jämställdhet och mångfald i branschen i ett rundabordssamtal. Initiativet görs av Sveriges byggindustriers nya vd Catharina Elmsäter-Svärd efter inspiration från NCC.

NCC en av Sveriges bästa arbetsgivare 2017

NCC hamnar i topp bland Sveriges bästa arbetsgivare när employer brandingföretaget Universum låter bolagens egna medarbetare betygsätta sina arbetsgivare. NCC hamnar på plats 10 att jämföras med till exempel H & M som hamnar på femtonde plats och Skanska som hamnar på sextonde plats.

Drömlägenheten finns i Vallastaden

Nya familjer, där barnen bor hemma periodvis, kräver mer flexibla bostäder. NCC har byggt en etta som lätt blir femrummare med flyttbara väggar, förvaringsmöjligheter i tak och golv och mobil inredning. Konceptet prövades på bomässan LinköpingsBo 2017.

Nu startar andra omgången av lyckad utbildning för utrikesfödda ingenjörer

Förväntningarna hängde i luften i när 19 utrikesfödda ingenjörer samlades i Stockholm och Göteborg på upprop för NCC Nystart. Utbildningen är framtagen tillsammans med Kunskapsskolan och Arbetsförmedlingen med syftet att erbjuda en snabb väg in på arbetsmarknaden i en bransch med ett stort rekryteringsbehov.

Delta på C/O City-konferensen ”Gröna lösningar skapar levande städer”

Sedan 2012 har forsknings- och utvecklingsprojektet C/O City pågått för att lyfta fram värdet av natur och ekosystemtjänster i stadsplaneringen. NCC är delaktiga i projektet som nu går mot sitt slut. Välkommen att delta på konferensen den 17 november som sammanfattar projektets sista fas.

"Jag är övertygad om att vi åstadkommer mycket bättre resultat när vi samarbetar"

Den 1 november tillträder Ulrika Sandahl som chef för Hercules svenska grundläggningsverksamhet. Hon har lång erfarenhet inom NCC-koncernen och kommer närmast från rollen som projektchef på NCC Infrastructure.

NCC:s blogg prisad på hållbarhetslista

NCC och bloggen Beyond Construction har utnämnts till en av Sveriges mest inspirerande organisationer för hållbarhet 2017.

Efter 500 events och fler än 100 000 besökare går Dome of Visions nu vidare

Efter 500 events, mer än 100 000 besökare och två fantastiska år vid KTH är det dags för Dome of Visions att fortsätta sin resa. Sedan 2015 har Dome of Visions varit en visionär och inspirerande mötesplats på KTH:s campus i Stockholm. Nu har tiden vid KTH nått sitt slut och måndagen den 23:e oktober är sista dagen som Dome of Visions är öppen.

Bild på Anna Trane. Head of Corporate Media Relations and Press, NCC Group Foto/illustration: Sten Jansin
Anna Trane

Head of Corporate Media Relations & Press, NCC Group

Tove Stål7
Tove Stål

Presschef Sverige, NCC Group