Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00

Nyheter

NCC ökar sitt engagemang för miljöcertifiering

Miljöcertifiering är ett effektivt verktyg för att nå ett hållbart samhällsbyggande. Därför går Svante Hagman, vd på NCC Construction Sverige, in som ny styrelseledamot i organisationen Sweden Green Building Council.

NCC fick förtroendet av Volvo Cars

När Volvo Cars skulle spela in den nya reklamfilmen med artisten Avicii gav de NCC i uppdrag att sköta trafikavspärrningarna.

Dags för ny omgång av Barnens Byggskola

Frågan är vem som är gladast: Vi på NCC eller barnen som får chans att upptäcka tjusningen i att bygga något alldeles eget nu när Barnens Byggskola återigen drar igång i bland annat Göteborg och Eskilstuna. 

Årets Stålbyggnadspris går till Aula Medica

Aula Medica fortsätter att ta hem priser. Stålbyggnadsinstitutet delar vartannat år ut priset till ett byggnadsverk som på ett innovativt och arkitektoniskt tilltalande sätt använt stål i konstruktionen.

Fredrik gillar att bo Svanenmärkt – lyssna på podden

Jenny Winblad, hållbarhetsansvarig på NCC Boende, träffade Fredrik Bergström som bor i småhusområdet i Hageby Backe i Huddinge. Det är våra första Svanenmärkta villor. 

Nytt nummer av Beyond Construction

Årets andra nummer av vårt medarbetarmagasin, Beyond Construction, handlar om framtiden, bland mycket annat...

Gör en virtuell vandring i Ystad Arena

I centrala Ystad växer Ystad Arena fram. När NCC och Ystad kommun bjöd in till visning av projektet var Ystad Allehanda på plats för att titta på bygget – både fysiskt och genom Virtual Reality-glasögon.

NCC är med och bygger familjehus i Bolivia

NCC:s juldonation 2014 hjälper organisationen SOS Barnbyar att bygga ett familjehus till övergivna barn i Bolivia. I huset får barnen möjlighet att växa upp till starka och trygga vuxna.

NCC stöder hjälpinsatserna mot Ebola

NCC har beslutat att donera en halv miljon kronor till organisationen Läkare utan gränser som just öppnat ett nytt ebolacenter i Bo, Sierra Leone. Ebola sprider sig just nu i de Västafrikanska staterna Sierra Leone, Guinea och Liberia.

Bild på Anna Trane. Head of Corporate Media Relations and Press, NCC Group Foto/illustration: Sten Jansin
Anna Trane

Head of Corporate Media Relations & Press, NCC Group

Bild på Tove Stål, presschef Sverige NCC Group Foto/illustration: Joakim Kröger
Tove Stål

Presschef Sverige, NCC Group