Pressmeddelanden

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC bygger ny skola i Flen

NCC bygger en ny modern grundskola för årskurserna F-6 i Flen. Skolan byggs i direkt anslutning till befintligt Bildningscentrum och blir det första nya skolbygget i kommunen på många år. Ordern från Flens Kommunfastigheter är värd ca 140 MSEK.

NCC tecknar avtal med BillerudKorsnäs

NCC har tecknat ett samverkansavtal med BillerudKorsnäs om utbyggnad för projekt Next Generation på Gruvöns bruk i Grums.

NCC bygger 100 lägenheter i centrala Trelleborg på uppdrag av TrelleborgsHem

NCC kommer på totalentreprenad för AB TrelleborgsHem att bygga två flerfamiljshus med totalt cirka 100 hyreslägenheter och butikslokaler på gamla bryggeritomten i centrala Trelleborg. Ordervärdet uppgår till cirka 130 MSEK.

NCC utvalt för nya simhallen i Linköping

NCC har fått i uppdrag, att i samverkan med kommunägda Lejonfastigheter- AB, projektera en ny simhall vid Folkungavallen i Linköping. I det första skedet, Fas 1, ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera systemhandlingar i syfte att komma överens om bygguppdraget till Fas 2.  Det totala ordervärdet beräknas uppgå till cirka 500 MSEK.

NCC:s Loop Rocks vinner årets hållbara projekt

NCC:s digitala plattform Loop Rocks blev juryns val i kategorin årets hållbara projekt på CIO Awards 2016. Loop Rocks hjälper den med ett överskott av fyllnadsmassor att hitta den som har ett matchande behov. Priset delas ut till de som utan vinstsyfte bidragit till den digitala utvecklingen som förebild, innovatör och inspiratör.

NCC säljer flera fastighetsprojekt till Aberdeen Asset Management i tre separata affärer

NCC säljer butikslokaler i Tornby Handelsgårdar i Linköping och en logistikfastighet i Arendal i Göteborg till den globala investerings-gruppen Aberdeen Asset Management. De köpte tidigare i höst även logistikfastigheten Vattenbrunnen av NCC. Försäljningarna har ett totalt underliggande fastighetsvärde på cirka 37o MSEK.

NCC bygger nytt lager åt växande Ahlsell

NCC bygger en ny logistikhall vid Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg och hjälper därmed byggvarugrossisten att fortsätta växa. Uppdraget omfattar stora markarbeten och är värt 95 miljoner SEK.

NCC fortsätter att fotografera med drönare

Ett domstolsbeslut stoppade tillfälligt all fotografering med drönare. Men de lagliga möjligheterna att fotografera med drönare blir nu allt fler. NCC inleder därför ett partnerskap med Linköpingsföretaget Spotscale.

NCC bygger bostadskvarter i Tyresö för 420 MSEK

NCC ska i samverkan med Tyresö Bostäder AB bygga 206 hyreslägenheter i närheten av Tyresö Centrum. Projektet omfattar även ett parkeringshus med 1 000 kvm kontorsyta. Ordervärdet uppgår till 420 MSEK och registreras i det 4:e kvartalet.

NCC finalist till årets Digital Disruptor i cirkulär ekonomi vid World Economic Forum

World Economic Forum har utsett NCC: s plattform för smartare hantering av sekundära material, Loop Rocks, som finalist till priset årets Digital Disruptor inom cirkulär ekonomi.

NCC bygger 187 hållbara bostäder

NCC och TDC Pensionskasse har tecknat ett avtal om att bygga bostäder, parkeringhus och ett grönområde på Teglholmen i Köpenhamn. Ordern är värd 380 MSEK.

Inclusive City Academy – en utmaning i inkluderande medborgardialog

Hållbar utveckling och inkluderande urbanisering kräver nya kunskapsutbyten. Därför startar NCC ”Inclusive City Academy” – en 36-timmarsutmaning där tre studentteam från högskola- och universitet ska ta fram en inkluderande medborgardialog för hållbara byggprojekt. Torsdagen den 1 december presenteras det vinnande förslaget på Dome of Visions i Stockholm.

NCC:s byggnad Torsplan 2 vinner miljöpris

Handel- och kontorsbyggnaden Torsplan 2 i Stockholm vinner Årets miljöpris på Betonggalan. Byggnaden är designad och byggd av NCC. Priset delades ut på Berns i Stockholm igår.

NCC vinner miljardkontrakt på Färöarna

NCC har idag tecknat kontrakt om att bygga två vägtunnlar på Färöarna. Kontraktet är uppdelat i två delprojekt och är villkorat av att finansieringen av projektet godkänns av Färöiska landsstyret. Värdet på den första tunneln uppgår till cirka 1,5 Mdr SEK.  Värdet på den andra tunneln uppgår till cirka 1,2 Mdr SEK med en option för kunden att inte genomföra projektet. 

Omvandling av aktier i NCC AB

Enligt NCC:s bolagsordning har ägare till aktie av serie A rätt att begära att sådan aktie omvandlas till aktie av serie B. Genom omvandling minskar det totala antalet röster i bolaget. I samband med en omvandling har bolaget en skyldighet enligt lag (1991:980) om handel med finansiella instrument att på detta sätt offentliggöra uppgifter om förändringen.