NCC fortsätter renovera bostadsområde i Uddevalla

NCC får fortsatt förtroende av Uddevallahem att genomföra en omfattande renovering av bostadsområdet Trubaduren i Hovhult i norra Uddevalla. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde om cirka 110 MSEK.

Området Trubaduren, bild Uddevallahem

Uppdraget omfattar renovering av 174 lägenheter i fastigheten Trubaduren 3, med en option på renovering av ytterligare 72 lägenheter i Trubaduren 4. NCC renoverar parallellt 203 lägenheter i fastigheterna Trubaduren 1 och 2. Området Trubaduren i Uddevalla byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Idag, drygt 50 år efter uppförandet, är husen i behov av att renoveras och moderniseras.

– Tack vare ett gott samarbete och bra framdrift tillsammans med NCC så väljer Uddevallahem att fortsätta med ytterligare 174 lägenheter i vårt ROT projekt i kvarteret Trubaduren, säger Ronny Bohm, Fastighetschef på Uddevallahem.

Renoveringen av bostadsområdet omfattar bland annat installation av ny ventilation, renovering av badrum, byte av vatten- och avloppsstammar i samtliga lägenheter, samt nya fönster, fönsterdörrar och säkerhetsdörrar till lägenheterna. Vidare görs även renovering av tak samt tilläggsisolering av fasader. De boende kommer att flytta ut under renoveringen för att återvända till renoverade och energieffektiviserade lägenheter.

– Nyckeln till ett framgångsrikt renoveringsprojekt är samverkan. Vi har genomfört flera projekt tillsammans med Uddevallahem, både inom renovering och nybyggnad och är stolta över att vi har fått fortsatt förtroende att renovera bostadsområdet Trubaduren, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.

NCC har tidigare även byggt bostadsområdet Bastionen och kvarter EOL för Uddevallahem.

Arbetet med Trubaduren 3 beräknas starta i början av 2025 och stå klart under sommaren 2026. Affären är en totalentreprenad och uppgår till cirka 110 MSEK. Orderregistrering sker i andra kvartalet 2024 i affärsområde NCC Building Sweden.

Ta del av NCC:s upprustningsrapport som lyfter tio rekommendationer för vad som behövs för att rusta upp miljonprogrammet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sweden, joakim.antonsson@ncc.se           
Anna-Lena Peterson, communication partner NCC, anna-lena.peterson@ncc.se            

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Media bank

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2023 omsatte NCC ca 57 miljarder SEK och hade 12 200 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.