NCC bygger sporthall i Malmö

NCC ska på uppdrag av Malmö Stadsfastigheter uppföra en ny multisporthall i Hyllie i södra Malmö. I ett första skede har parterna tillsammans planerat och budgeterat projektet. Nu påbörjas bygghandlingsprojektering och planerad byggstart är efter sommaren. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 110 MSEK.

Bild: New Line Arkitekter

– Vi ser fram emot att tillsammans med NCC, som har stor vana av att bygga sporthallar, äntligen komma i gång med byggnationen av Hyllie sporthall, ett efterlängtad sport- och fritidscenter i en växande stadsdel, säger Thomas Horke, byggprojektledare, Malmö Stadsfastigheter.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av en fullstor sporthall med mobil läktare samt utrymme för fritidsverksamhet, totalt cirka 3 500 kvadratmeter. Byggnaden byggs i två plan med sporthallen på det övre planet och lokaler för fritidsgård samt omklädningsrum på entréplan. Hallgolvet kommer att byggas med dubbla avvibrerande och ljuddämpande golv.

Sporthallen uppförs med fasad helt av tegel, där olika typer av murning skapar ett spännande mönster. Projektet kommer att utföras med delvis platsgjuten och delvis prefabricerad stomme. Taket förses med solceller.

– Hyllies nya sporthall kommer harmoniera väl med omgivande fastigheter med sina rundade former och vackra tegelmönster. Vi är glada att få vara en del av utvecklingen av expansiva Hyllie genom att förverkliga ytterligare en anläggning för sport- och fritidsaktiviteter, säger Ulf Öst, affärschef, NCC Building Sverige.

Sporthallen beräknas vara klar vid årsskiftet 2024/2025. Ordervärdet för affären uppgår till cirka 110 MSEK och orderregistreras i andra kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Öst, affärschef NCC Building Sweden, 070-088 81 14, ulf.ost@ncc.se 
Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner NCC, ann-katrin.johansson@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.