NCC bygger ytterligare 159 lägenheter i Haninge

NCC ska på uppdrag av Stena Fastigheter AB bygga 159 lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter, i Haninge söder om Stockholm. Detta är parternas andra gemensamma projekt i området. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 220 MSEK.


Bild: Stena Fastigheter

I Haninge, söder om Stockholm, växer den nya stadsdelen Vega fram. Under förra året inledde NCC och Stena Fastigheter ett samarbete som omfattar nybyggnation av tre huskroppar med totalt 124 lägenheter. Nu inleds parternas andra projekt i området: kvarteren Lunar och Venera.

– Vi äger och utvecklar våra kvarter med tanke på framtida generationer och vill stärka de stadsdelar vi finns i därför känns det extra bra att vi i våra projekt arbetar för svanenmärkning samt fångar upp den sociala hållbarhetsaspekten i våra upphandlingar vid nyproduktion. Det är tillsammans med våra entreprenörer som vi kan agera som en ansvarsfull stadsutvecklare och driva utvecklingen framåt mot ett hållbart samhälle, säger Sevil Ahmadi, projektchef, på Stena Fastigheter i Stockholm.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av 159 lägenheter, varav 83 bostadsrätter och 76 hyresrättslägenheter. Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-4 rum. Lägenheterna kommer att miljömärkas enligt Svanen och får låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader. Projektet genomförs även med tydliga krav på social hållbarhet.

– I båda projekten arbetar vi brett med hållbarhet, vi har satt höga miljökrav på lägenheterna och tar flera sociala hållbarhetsinitiativ riktade mot arbetsmarknaden. Exempel på detta är arbetsplatsdagar för studenter och samarbete med en gymnasieskola där byggnationen av kvarteren agerar läromedel i undervisningen. Det känns mycket spännande att den goda samverkan nu fortsätter för ytterligare attraktiva bostäder i Haninge, säger Annika Grönberg, avdelningschef, NCC Building Sverige.

Markarbetet påbörjas omgående och byggstart sker i februari 2022. Första inflyttning påbörjas under det tredje kvartalet 2023. Affären uppgår till cirka 220 MSEK och orderregistreras i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Annika Grönberg, avdelningschef Bostad Stockholm, NCC Building Sverige, annika.gronberg@ncc.se
Linda Grängzell, kommunikationspartner NCC Stockholm, 070-246 05 08, linda.grangzell@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.