Tjejer peppas att välja byggbranschen

I måndags samlades 40 tjejer från KTH och gymnasiet på NCC:s huvudkontor för att under en kväll inspireras av de möjligheter som byggbranschen har att erbjuda.

Initiativet är en del av mentorprogrammet Pepp som arbetar med mentorskap i tre led, tjejer på gymnasiet får en mentor på KTH som i sin tur får en mentor på NCC.

- Det blev ett väldigt lyckat event där engagemanget och intresset hos tjejerna var stort och det kom många nyfikna frågor. Flera stannade till och med kvar efteråt för att prata med oss trots att vi redan dragit över tiden. Pepp är ett initiativ som går hand i hand med de satsningar som vi vill göra inom NCC. Vi vill visa tjejer att byggbranschen är till för alla, hur roligt och utvecklande det kan vara och fram för allt inspirera dem till att välja ingenjörsyrket, säger Elisabeth Angarth, HR-specialist.

Pepp är ett av flera initiativ som NCC engagerar sig i för att uppmuntra kvinnor att välja byggbranschen. Några exempel är ett platschefsprogram för kvinnor, det egna kvinnliga nätverket Stella och deltagande i Introduce a girl to engineering (IGE-Day) där unga tjejer besöker NCC:s arbetsplatser för att få en bättre bild av hur det är att jobba som ingenjör.