Vy nedanifrån på nya parkeringshuset Sadelplatsen i Järva Krog.

NCC:s nya parkeringshus Sadelplatsen har öppnat i Järva Krog

Som en del i utvecklingen av kvartersstaden Järva Krog har NCC nu öppnat parkeringshuset Sadelplatsen. Den nya byggnaden tillför både fler parkeringsplatser och utökad service till området med Bilprovningen, hamburgerkedjan Brödernas och Hockeygear som hyresgäster.

Vid utvecklingen av det nya parkeringshuset har stor vikt lagts vid att skapa en attraktiv och trygg miljö. Dels genom att ge plats för verksamheter som bidrar med liv och rörelse under de flesta av dygnets timmar, dels genom att jobba med belysning, ljusa färger och glaspartier som skapar insyn och ger överblick.

– NCC:s ambition är att bidra till en levande kvartersstad här i Järva Krog och med Sadelplatsen tillförs både fler parkeringsplatser så väl som mer service i området. Det är verkligen glädjande att vara med och fortsätta utveckla Järva Krog till en trivsam och trygg miljö för både boende och anställda, säger Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm.

Parkeringshuset rymmer nio parkeringsdäck med 765 parkeringsplatser på fyra våningsplan. Dessutom skapas en glasklädd och multifunktionell bottenvåning i huset. Där inkluderas flera kommersiella serviceverksamheter som Bilprovningen, hockeybutiken Hockeygear och hamburgerrestaurangen Brödernas.

– När vi fick frågan om att etablera oss i Järva Krog tackade vi ja utan att tveka. Det välkända läget med närhet till de stora motorvägarna i Stockholm samt närheten till huvudstaden var avgörande och innebär att vi kan erbjuda en så smidig besiktning som möjligt, säger regionchef Fredrik Walther, ansvarig för samtliga Bilprovningens anläggningar i Stockholm.

Parkeringsplatserna med kapacitet för el-laddning kommer främst att reserveras för människor som bor eller arbetar i Kvartersstaden, medan glasvåningen i markplan välkomnar alla.

– I Järva Krog finns det mycket bostäder och även många företag, stora som små. Närheten till E4 är dessutom ett stort plus. Det gör att det är ett område där det händer enormt mycket och det skapar bra förutsättningar för vår verksamhet, säger Joakim Wiklander, VD för hamburgerkedjan Brödernas.

Projektet har genomförts i affärsområde NCC Property Development och entreprenaden utförts av NCC Building Sweden.

Läs mer om Järva Krog på jarvakrog.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development, Stockholm, 070-830 59 97
Amelie Winberg, presschef NCC Sverige, 070-221 13 72
NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank