NCC samarbetspartner till årets Teklafestival

För andra året i rad hålls teknikfestivalen Tekla på Kungliga Tekniska högskolan (KTH) för tjejer mellan 11 och 18 år. Festivalen vill göra teknik mer tillgängligt för unga tjejer och locka fler kvinnliga sökande till KTH. Initiativet kommer från artisten och musikern Robyn Carlsson. 

Robyn vill med Teklafestivalen inspirera tjejer som är nyfikna på teknik och samtidigt uppmärksamma att alldeles för få kvinnor söker till KTH:s utbildningar. Syftet är att peppa tjejer att komma underfund med hur de själva kan använda sig av teknik och lyfta fram kvinnliga förebilder inom området.

NCC ser ett stort behov av att på bred front öka andelen kvinnor i byggbranschen. Att tidigt intressera unga tjejer för ingenjörsyrket är en viktig del. Teklafestivalen uppmärksammar den nära kopplingen mellan teknik och kreativitet på ett sätt passar hur vi arbetar på NCC. NCC kommer under festivalen anordna två workshoptillfällen öppna för deltagarna.

Bland andra initiativ kan uppmärksammas hur NCC:s kvinnliga nätverk Stella erbjuder unga tjejer en chans att uppleva hur det är att arbeta som ingenjör under IGE-day, Introduce a girl to engineering. NCC har även som mål att ta in lika många tjejer som killar till det certifierade 18 månader långa Traineeprogrammet samt Kompetensbygget som erbjuder praktikperioder på NCC.

Teklafestival vann Årets indie 2016 på Manifestgalan. Läs mer om Teklafestivalen på Facebook.

Årets Teklafestival hålls den 9 april på KTH campus, Kårhuset på Drottning Kristinas väg 15, och arrangeras av KTH och Robyn med NCC, Atlas Copco, EA DICE, Ericsson, Scania och Spotify som partnerföretag samt Creuna som webb-partner.