NCC har färdigställt Sveriges största e-handelslager för livsmedel

I slutet av oktober lämnade NCC över Sveriges första och största dedikerade e-handelslager för livsmedel till ägaren ICA Fastigheter. Logistikprojektet Stora Bergstomten är på 17 200 kvm och är den fjärde etappen i Arendal Green Park, i det attraktiva läget intill Göteborgs hamn.

– Förvärvet är i linje med vår strategi att skapa en infrastruktur för ICA:s e-handelslogistik. Arendal är ett strategiskt viktigt läge och vi är oerhört glada och stolta över att äntligen få tillträda våra nya lokaler. Tack till NCC för att ni har byggt Sveriges bästa arbetsplats till oss på ICA, säger Andreas Jakobsson, Logistikchef på ICA Sverige.

NCC och ICA har tillsammans utvecklat det nya e-handelslager som kommer att förse ICA-butikernas kunder med hemleveranser sju dagar i veckan samt också möjliggöra nya arbetstillfällen för över 500 personer på sikt. Arendal ligger i bästa logistikläget intill Göteborgs hamn som också är Nordens största hamn. Här har NCC utvecklat flera attraktiva och flexibla projekt för att möta den alltmer ökade efterfrågan på lösningar för e-handel och logistik.

– Vi ser att intresset för logistikfastigheter ökar i takt med en växande e-handel och Arendal har ett av Sveriges bästa logistiklägen där vi kan erbjuda en kombination av flexibla lokaler med det unika läget vid järnvägen och hamnen, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef Väst, NCC Property Development.

I projektet har NCC nyttjat sin styrka med att kunna erbjuda hela kedjan inom byggprocessen - från utveckling av fastigheten, till grundläggning, stenprodukter, markarbeten, byggnation och asfaltering.

– Det är en stor fördel och resultatet med så här fina projekt är ett bevis på att helheten är större än summan av delarna, säger Henrik Bergman, avdelningschef Building Väst.

NCC har höga ambitioner med att minimera projektets miljöpåverkan och har som mål att fastigheten ska nå högsta certifieringsnivå; Outstanding, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM, vilket är unikt för logistikfastigheter i Sverige. Certifieringen sker först efter att byggnaden varit i drift under en period.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

  • Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development, 0709-99 24 05, johanna.hult-rentsch@ncc.se
  • Tove Stål, presschef NCC Sverige, 076-521 61 02, tove.stal@ncc.se

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.seNCC:s Mediabank