Foto: Nordr

NCC bygger 170 lägenheter i Veddesta

NCC ska på uppdrag av Nordr bygga cirka 170 bostadsrättslägenheter i Veddesta, norr om Stockholm. Projektet går under namnet Kvarter 12 och är först ut av totalt sju kvarter inom Nordrs exploatering i det nya området Veddestaden.

Projektet går under namnet Kvarter 12 och är belägen i Veddesta, Järfälla kommun. Kvarter 12 är först ut av totalt sju kvarter inom Nordrs exploatering i det nya området Veddestaden. I anslutning till lägenheterna kommer det bland annat finnas förskola och ett större parkstråk. Runtomkring kommer en helt ny stadsdel att växa fram med bland annat butiker, restauranger och lekplatser. Pendeltåg och tunnelbana kommer ligga i närheten.

NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av ett kvarter bestående av åtta trapphus med cirka 170 bostadsrättslägenheter. Detta med en total yta om cirka 16 600 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot att fortsätta detta samarbete med Nordr. Vi har haft ett mycket tätt och kreativt samarbete under projekteringsfasen. Vi har jobbat hårt med att få fram byggnader som har både arkitektonisk höjd och samtidigt är ekonomiska. I oktober påbörjas byggnationen, säger Kim Tornell, affärschef, NCC Building Sweden.

Byggstart sker i oktober och inflyttning sker succesivt från och med hösten 2023. Projektet beräknas vara färdigställt sommaren 2024.

Affären är en totalentreprenad och orderregistrering sker succesivt i affärsområde NCC Building Sweden.

Exteriörbild på det nya kvarteret i Veddesta. Foto: Nordr
Foto: Nordr