Lediga jobb Västlänken

NCC har påbörjat produktionen med Västlänken. Vi söker engagerade och kompetenta medarbetare för att förstärka vår organisation när vi är med och bygger ett av de största infrastrukturprojekten i Göteborgs historia.

Vill du vara med och leda stadsutvecklingen i Göteborg? Genom att jobba hos NCC i en av de två deletapperna Korsvägen eller Centralen kommer du vara en del av ett av Västsveriges mest komplexa och tekniskt utmanande projekt i modern historia.

Välkommen till projekt där du kommer kunna utmana dig själv och jobba med innovativa lösningar – mitt i centrala Göteborg.

Just nu söker vi

Biträdande arbetsledare bergtunnel till Västlänken E05 Korsvägen

Vill du jobba internationellt men trivs bättre på hemmaplan? Nu finns en möjlighet som arbetsledare till vårt projekt E05 Korsvägen som är en deletapp av västlänken i centrala Göteborg.

Projektadministratör till Västlänken

Vill du jobba internationellt men trivs bättre på hemmaplan? Nu söker vi en projektadministratör till vårt projekt E05 Korsvägen som är en deletapp av västlänken i centrala Göteborg.

Bild på Lulu Li, VDC Manager.
”Det är en barndomsdröm att bygga något som har så stor betydelse för staden. Mitt arbete handlar om VDC och BIM i projekt Västlänken E05 Korsvägen. Projekteringen görs i 3D-miljö och jag samordnar resultaten från projektörerna. Så jag ser tydligt olika konstruktionsdelar och även hur Korsvägen station och tunnel blir om 8 år. Det är kul! På projektet jobbar människor från Tyskland, Spanien, Norge, Danmark, Sverige och själv är jag från Kina. Modellerna hjälper oss att förstå projektet och varandra bättre, både språkligt och tekniskt. Vi har stora tekniska utmaningar och ska lösa dem på ett sätt som passar bra för Göteborg, staden jag älskar." //Lulu Li, VDC Manager
”Att i slutet av sin karriär få vara med om ett så häftigt projekt som Västlänken känns jättespännande! Det bästa är komplexiteten. I stort sett allt kommer att hända här: djupa schakter, bergtunnel, sponter, stora betongarbeten, inredning av en underjordisk station och mycket mer. Som anbudsingenjör får jag på olika sätt vara involverad i alla dessa metodval och skeden, det tycker jag är inspirerande. Det enda som är lite synd är att vi gräver ner allt under backen, det gör det lite klurigt när man ska visa barn och barnbarn. Vi får väl åka tåget när det är klart 2026!” //Johnny Mårtensson, anbudsingenjör
Bild på Rickard Andersson, projektchef
”Västlänken är ett projekt i en storlek för sig. Det är både spännande och utmanande att skapa samt leda en organisation som utgörs av medarbetare från olika företag, kulturer och länder. Att hjälpa människor ta fram all sin potential och arbeta tillsammans så att 1+1 kan bli mer än 2 är fantastiskt roligt och bidrar i slutändan till ett bättre projekt. Jag drivs av att bygga något som är viktigt för samhället jag bor i, som förälder själv känns det extra bra att vara med och bygga för framtida generationer.” Rikard Andersson, projektchef #everydayproblemsolver
Bild på  Sofia Söderström, planerare
”Som planerare på en del av Västlänken samordnar jag tidplaner. Jag får vara specialist, gotta mig i tidplanerna, samtidigt som jag träffar många olika personer i projektet. Det är socialt och kul! Här finns mycket erfarenhet och jag lär mig massor, suger i mig kunskap. Projektet är ett samverkansprojekt där vi arbetar tillsammans med ett tyskt bolag i ett joint venture, vilket ger mig både internationell erfarenhet och jag får vara en del av ett inspirerande samverkansarbete. Just nu sitter vi tillsammans med Trafikverket, det är full rulle och stämningen är driven, öppen och välkomnande. En miljö där jag vill göra mitt bästa för teamet!” Sofia Söderström, planerare #everydayproblemsolvers
Det finns ingenting som utvecklar en så mycket som stora projekt, man stöter på utmaningar där som inte uppstår i mindre projekt.
Per Kinell, projektchef Korsvägen
Illustration på hur station Centralen i Göteborg, en del av Västlänken, kan komma att se ut. Rymlig inomhusstation med liv och rörelse.
Västlänken, deletapp Centralen

Deletapp Centralen består av 2 km dubbelspårig järnväg i tunnel under centrala Göteborg samt underjordisk pendel- och regiontågsstation strax norr om nuvarande Göteborgs central. Till entreprenaden hör också en bro över E6.

Illustration på station Korsvägen, en del av Västlänken.
Västlänken, deletapp Korsvägen

Deletapp Korsvägen består av dubbelspårig järnväg i tunnel under centrala Göteborg och sträcker sig från Landala, via Korsvägen, Örgryte/Jakobsdal för att sedan ansluta till befintliga spår i Almedal.