Bostadsrätter Kvarnbyterassen, Mölndal

Kvarnbyterrassen består av 3 huskroppar med 82 lägenheter i soligt sydvästläge i Kvarnbyområdet. Parkeringsanläggning, återvinningshus och lekplats finns också, med mera.

Kvarnbyterassen omfattade nybyggnation av bostadskomplex med 3 flerbostadshus innehållande 82 bostadsrättslägenheter, 9 servicebostäder samt en gemensamhetslokal. Dessutom har en garageanläggning i 4 våningar innehållande 190 parkeringsplatser, ett återvinningshus och ett hisshus på terrasstaket byggts. Och utegym samt lekplats.  

NCC har byggt ca 400 bostäder på Kvarnbyområdet i Mölndal Kvarnbyterassen, Kvarnbyfallet och Kvarnbytornet åt Bonava. Brf Mariedahl åt HSB. Bläddra mellan projekten i karusellen nedan, klicka på bilden för att komma till projektsidan.
  • Kvarnbyterassen var den första etappen NCC byggde i Kvarnbyn. 82 lägenheter på tre huskroppar.

  • Kvarnbytornet byggdes åt Bonava och var den sista etappen som byggdes. Huset är 16 våningar högt och står högst upp på berget. utsikten är magisk.

  • Kvarnbyfallet består av 115 lägenheter och byggdes åt Bonava.

  • Högst upp på Kvarnbyterrassen har NCC byggt Brf Mariedahl som består av 116 lägenheter fördelat i fyra olika hus. Sammanhängande med husen finns också ett stort garage.

Bild på Per-Åke Edling, affärschef Väst, NCC Building Sweden.
Per-Åke Edling

Affärschef, Väst, NCC Building Sweden