Design Duo Brf Räven, Knivsta

Ett av våra första byggprojekt med Design Duo hittar du i Alsike. Här har vi byggt 30 lägenheter på dryga tio månader åt Svenska Hyreshus.

Modernt boende till attraktivt pris

Mellan Uppsala och Arlanda ligger Knivsta kommun. Här finns stadsdelen Alsike, ett av landets mest snabbväxande bostadsområden. Hit flyttar de som uppskattar ett modernt och miljömedvetet boende och som helst kombinerar det attraktiva läget med lika attraktivt pris.

Marknära lägenheter i radhusliknande miljö

BRF Räven har 14 treor på 67 kvm och 16 fyror på nästan 83 kvm. Lägenheterna på övervåningen har en stor solterrass på 20 kvm samt en balkong på drygt 5 kvm. De på nedre plan har istället uteplats med trätrall och en liten trädgård.

Flexibelt projekt trots standardiserad process

En av de viktigaste framgångsfaktorerna för att vi ska klara både budget, kvalitetsmål och tidsram är att vi har en standardiserad process när vi bygger Design Duo. Trots detta kan vi vara flexibla i byggprocessen: Denna gång sköttes markarbetet av en annan aktör innan vi tog över och byggde klart själva bostäderna.

Formstarka tvåvåningshus som håller i längden

Redan vid utvecklandet av bostäderna har stor vikt lagts vid att skapa riktigt bra boendemiljöer. De som uppskattar högt i takt, stora fönster med rikligt ljusinsläpp, helkaklade badrum, trägolv och rundgång kan inget annat än hålla med: Design Duo är gjord för människor som vill njuta av sitt boende och dessutom kunna göra det under lång tid framöver.

Fakta

  • Projekt: Design Duo 30 bostadsrätter
  • Kund: Svenska Hyreshus AB
  • Byggtid: Juni 2013 – april 2014
SEULRWAL
Ulrik Wållberg

Chef produkter, NCC Building