Bild på referensprojektet Design Duo, bostadsrättsföreningen Räven.

Design Duo Brf Räven, Knivsta

Ett av våra första byggprojekt med Design Duo hittar du i Alsike. Här har vi byggt 30 lägenheter på dryga tio månader åt Svenska Hyreshus.

Modernt boende till attraktivt pris

Mellan Uppsala och Arlanda ligger Knivsta kommun. Här finns stadsdelen Alsike, ett av landets mest snabbväxande bostadsområden. Hit flyttar de som uppskattar ett modernt och miljömedvetet boende och som helst kombinerar det attraktiva läget med lika attraktivt pris.

Marknära lägenheter i radhusliknande miljö

BRF Räven har 14 treor på 67 kvm och 16 fyror på nästan 83 kvm. Lägenheterna på övervåningen har en stor solterrass på 20 kvm samt en balkong på drygt 5 kvm. De på nedre plan har istället uteplats med trätrall och en liten trädgård.

Flexibelt projekt trots standardiserad process

En av de viktigaste framgångsfaktorerna för att vi ska klara både budget, kvalitetsmål och tidsram är att vi har en standardiserad process när vi bygger Design Duo. Trots detta kan vi vara flexibla i byggprocessen: Denna gång sköttes markarbetet av en annan aktör innan vi tog över och byggde klart själva bostäderna.

Formstarka tvåvåningshus som håller i längden

Redan vid utvecklandet av bostäderna har stor vikt lagts vid att skapa riktigt bra boendemiljöer. De som uppskattar högt i takt, stora fönster med rikligt ljusinsläpp, helkaklade badrum, trägolv och rundgång kan inget annat än hålla med: Design Duo är gjord för människor som vill njuta av sitt boende och dessutom kunna göra det under lång tid framöver.

Fler referensprojekt Design Duo

 • Närbild på de nya radhusen i Strängsnäs byggda enligt NCC:s Design Duo-koncept.
  Design Duo Brf Skogskullen, Strängnäs

  Nybyggda flerbostadshus med 32 välplanerade lägenheter enligt Design Duo i Finninge, Strängnäs. Ett av flera bostadsprojekt tillsammans med SHH Bostad.

 • Bild på referensprojektet Design Duo, bostadsrättsföreningen Dolomiten.
  Design Duo Brf Dolomiten, Färsnas, Norrtälje

  Hur vill du helst bo, naturskönt eller skönt naturligt? I nybyggda BRF Dolomiten slipper du välja. Mitt i Färsnas finns vackra kulturlandskap, med rika spår från forntiden och fin skogsfauna runt knuten.

 • Bild på referensprojektet Design Duo, bostadsrättsföreningen Stenyxan.
  Design Duo Brf Stenyxan, Uppsala

  Vi fortsätter vara med i utvecklingen av Stenhagen; en helt ny stadsdel som nu växer fram i Uppsala. Sammanlagt har vi byggt 56 bostadsrätter i Design Duo åt vår kund HSB Uppsala.

 • Bild på referensprojektet Design Duo, bostadsrättsföreningen Hällen.
  Design Duo Brf Hällen, Knivsta

  I Alsike, Knivsta kommun, har vi kommit att bli en viktig medspelare i uppbyggnationen av en ny stadsdel. På uppdrag av vår kund Svenska Hyreshus AB har vi uppfört 24 bostadsrätter av produkten Design Duo.