Design Duo Brf Dolomiten, Färsnas, Norrtälje

Hur vill du helst bo, naturskönt eller skönt naturligt? I nybyggda BRF Dolomiten slipper du välja. Mitt i Färsnas vackra kulturlandskap, med rika spår från forntiden och fin skogsfauna runt knuten är det miljövänliga och hållbara material som gäller.

Modernt byboende med hög standard

Här har vi åt Svenska Hyreshus AB byggt 16 treor om 66 kvm samt 20 fyror om 81 kvm. Design Duo karaktäriseras av generöst ljusinsläpp, tilltagen takhöjd och genomtänkt arkitektur. Allt med fokus på att skapa trivsel på både lång och kort sikt.

Formstarka tvåvåningshus med egen uteplats

Utanför varje marklägenhet finns ett tillhörande förråd. Ovanpå detta finns terrass för lägenheten på andra våningen. De boende på entréplan har sin uteplats på andra sidan huset.

Stor flexibilitet i uttrycket

Bostäderna är framtagna i samarbete med White Arkitekter och kan miljömärkas med Svanen. Huskropparna kan kombineras på olika sätt för att skapa längor eller trivsamma gårdsmiljöer. Det går också att förändra upplevelsen av husen: Välj mellan sadeltak med betongpannor eller plåt; pulpettak med papp eller sedum; fasadmaterial av trä eller puts.

Fakta

  • Projekt: Design Duo, 36 bostadsrätter
  • Kund: Svenska Hyreshus AB
  • Byggtid: November 2013 – november 2014
SEULRWAL
Ulrik Wållberg

Chef produkter, NCC Building