Design Duo Brf Hällen, Knivsta

I Alsike, Knivsta kommun, har vi kommit att bli en viktig medspelare i uppbyggnationen av en ny stadsdel. På uppdrag av vår kund Svenska Hyreshus AB har vi uppfört 24 bostadsrätter av produkten Design Duo.

Området Alsike ligger ett par kilometer norr om Knivsta centrum där man på 12 minuter når Uppsala och på 30 minuter når Stockholm med direkttåg. Det är ett naturnära område som nu växer med butiker, förskolor och grundskolor.

Formstarka tvåvåningshus med bergvärme

Design Duo bygger på enheter som består av två likadana lägenheter ovanpå varandra som kan paras ihop till huskroppar. Här i kvarteret Hällen formar husen trivsamma gårdsmiljöer med pulpettak med träfasad. Bergvärme bidrar till det redan miljömedvetna boendet som är projekterat och byggt för att klara miljömärkning Svanen.

Yteffektiva lägenheter med hög standard

Alla lägenheter har egna uteplatser så att de boende kan njuta av de naturfagra omgivningarna. Ovanpå lägenhetsförråden finns terrass för lägenheten på andra våningen medan de boende på entréplan har sin uteplats på andra sidan huset. Lägenheterna har helkaklade badrum, trägolv, stora fönster, högt i tak och rundgång.

Fakta

  • Projekt: Design Duo 24 bostadsrätter
  • Kund: Svenska Hyreshus AB
  • Byggtid: Augusti 2014– mars 2015
SEULRWAL
Ulrik Wållberg

Chef produkter, NCC Building