Bild på referensprojektet Design Duo, bostadsrättsföreningen Hällen.

Design Duo Brf Hällen, Knivsta

I Alsike, Knivsta kommun, har vi kommit att bli en viktig medspelare i uppbyggnationen av en ny stadsdel. På uppdrag av vår kund Svenska Hyreshus AB har vi uppfört 24 bostadsrätter av produkten Design Duo.

Området Alsike ligger ett par kilometer norr om Knivsta centrum där man på 12 minuter når Uppsala och på 30 minuter når Stockholm med direkttåg. Det är ett naturnära område som nu växer med butiker, förskolor och grundskolor.

Formstarka tvåvåningshus med bergvärme

Design Duo bygger på enheter som består av två likadana lägenheter ovanpå varandra som kan paras ihop till huskroppar. Här i kvarteret Hällen formar husen trivsamma gårdsmiljöer med pulpettak med träfasad. Bergvärme bidrar till det redan miljömedvetna boendet som är projekterat och byggt för att klara miljömärkning Svanen.

Yteffektiva lägenheter med hög standard

Alla lägenheter har egna uteplatser så att de boende kan njuta av de naturfagra omgivningarna. Ovanpå lägenhetsförråden finns terrass för lägenheten på andra våningen medan de boende på entréplan har sin uteplats på andra sidan huset. Lägenheterna har helkaklade badrum, trägolv, stora fönster, högt i tak och rundgång.

Fler referensprojekt Design Duo

 • Närbild på de nya radhusen i Strängsnäs byggda enligt NCC:s Design Duo-koncept.
  Design Duo Brf Skogskullen, Strängnäs

  Nybyggda flerbostadshus med 32 välplanerade lägenheter enligt Design Duo i Finninge, Strängnäs. Ett av flera bostadsprojekt tillsammans med SHH Bostad.

 • Bild på referensprojektet Design Duo, bostadsrättsföreningen Dolomiten.
  Design Duo Brf Dolomiten, Färsnas, Norrtälje

  Hur vill du helst bo, naturskönt eller skönt naturligt? I nybyggda BRF Dolomiten slipper du välja. Mitt i Färsnas finns vackra kulturlandskap, med rika spår från forntiden och fin skogsfauna runt knuten.

 • Bild på referensprojektet Design Duo, bostadsrättsföreningen Stenyxan.
  Design Duo Brf Stenyxan, Uppsala

  Vi fortsätter vara med i utvecklingen av Stenhagen; en helt ny stadsdel som nu växer fram i Uppsala. Sammanlagt har vi byggt 56 bostadsrätter i Design Duo åt vår kund HSB Uppsala.