Bostadsrätter Hyllie, Malmö

NCC ska i samverkan med HSB bygga 121 bostadsrätter i två etapper i expansiva stadsdelen Hyllie i södra Malmö.

I nya Brf Atleten på Hyllie Boulevard får man det bästa av två världar – en bostad vid ett lugnt parkläge med naturområde runt knuten och samtidigt pulsen i Hyllie på gångavstånd.

I en första etapp byggs 78 lägenheter i storlekar från mindre ettor med balkong till stora femmor med takterrasser. Husen byggs med prefabricerad stomme i betong, fasad av lättelement med träpanel respektive skärmtegel. I NCC:s uppdrag ingår även att anlägga en innergård med grönska och lekytor samt en parkering i anslutning till bostäderna. Den andra etappen innefattar 43 lägenheter och byggnationen planeras att starta i början av 2020.

Projektet genomförs som en totalentreprenad i samverkan. Byggstart sker under sommaren 2019 och inflyttning planeras till 2021.

Första spadtag

Första spadtaget för Brf Atleten togs 28 augusti av Alexander Lenre Simittchiev, arkitekt Stadstudio, Tomas Carlsson, koncernchef NCC, Ana Markovic, lägenhetsköpare, Kent Andersson, ordförande HSB Malmö samt Michael Carlsson, vd HSB Malmö. Foto: Klas Andersson.

Bild på Ulf Öst, affärschef Malmö/Lund, NCC Building. Foto/illustration: Okänd
Ulf Öst

Affärschef, Syd, NCC Building Sweden