Nya lägenheter vid Folkparken, Höganäs.

Första husen i nya området Folkparken i Höganäs

NCC har på uppdrag av Höganäshem byggt två flerfamiljsfastigheter, med totalt 51 hyreslägenheter, i Folkparken i centrala Höganäs. Husen var de första som byggdes i området, som tidigare utgjordes av folkpark och fotbollsplan. I uppdraget ingick även parkeringsytor, förråd och miljöhus samt gemensamma mötesplatser för samvaro i området.

Folkparken har ett attraktivt läge med närhet både till havet och till centrum. Husen består av två huskroppar med sex respektive sju våningar, med sundsutsikt från fjärde våningen. Sjuvåningshuset har även en utbyggnad in mot parken i två våningar. Båda husen har utrustats med solceller på taken och har certifierats som miljöbyggnad silver.

Fastigheterna har en gedigen karaktär med materialval baserade på Höganästradition med gatufasader i tegel. Lägenheterna har genomtänkta planlösningar med öppna ytor mellan kök och vardagsrum, helkaklade badrum och antingen balkong, uteplats, terrass eller fransk balkong, de flesta med möjlighet till inglasning. Storleken på lägenheterna varierar från ett rum och kök på 32 kvadratmeter till fyra rum och kök på 90 kvadratmeter.

Byggstart var i februari 2017 och inflyttning våren/sommaren 2018.

Foto: Studio-E