Första husen i nya området Folkparken i Höganäs

NCC bygger på uppdrag av Höganäshem två flerfamiljsfastigheter, med totalt 51 hyreslägenheter, i nya området Folkparken i centrala Höganäs. Husen blir de första som byggs i området, som tidigare utgjordes av folkpark och fotbollsplan. I uppdraget ingår även parkeringsytor, förråd och miljöhus samt gemensamma mötesplatser för samvaro i området.

Folkparken har ett attraktivt läge med närhet både till havet och till centrum. Husen byggs i två huskroppar med sex respektive sju våningar, med sundsutsikt från fjärde våningen. Sjuvåningshuset får även en utbyggnad in mot parken i två våningar. Båda husen utrustas med solceller på taken och kommer att certifieras som miljöbyggnad silver.

Fastigheterna kommer att få en gedigen karaktär med materialval baserade på Höganästradition med gatufasader i tegel. Lägenheterna har genomtänkta planlösningar med öppna ytor mellan kök och vardagsrum, helkaklade badrum och antingen balkong, uteplats, terrass eller fransk balkong, de flesta med möjlighet till inglasning. Storleken på lägenheterna kommer att variera från ett rum och kök på 32 kvadratmeter till fyra rum och kök på 90 kvadratmeter.

Byggstart var i februari 2017 och beräknad inflyttning är våren/sommaren 2018.

Arkitektskisserna är gjorda av JAIS Arkitekter. Första spadtaget tas gemensamt av Jesper Månsson, VD Höganäshem, Péter Kovács, kommunstyrelsens ordförande i Höganäs och Jessica Snygg, affärschef på NCC. Foto: Höganäs kommun

ncc_2018_portratt_jessica_snygg_6544
Jessica Snygg

Affärschef/produktionschef, Sydväst, NCC Building Sweden