Foto: Joakim Kröger
Närbild på ett av de nya bostadsrätterna i Gustavslund, Helsingborg.

Samverkan för nya radhus i Helsingborg

Efter ett marköverlåtelseavtal med kommunen utvecklade NCC, i samverkan med SHH Bostad, 55 nya bostadsrättsradhus i attraktiva Gustavslund, Helsingborg. Försäljningen skedde i två etapper som båda snabbt sålde slut.

Gustavslund är ett eftertraktat, familjevänligt område öster om Helsingborg med goda kommunikationer, nära till affär, idrottsanläggningar, ny förskola och fina miljöer. De 25 första radhusen i etapp 1,Brf Stjärnrosen, fick en flygande start och banade väg för de 30 radhusen i etapp 2, Brf Klockrosen. Även dessa sålde snabbt slut.

Gemensam bostadsutveckling

NCC var totalentreprenör och har utformat projektet i nära samarbete med SHH. Det gemensamma målet har varit att skapa bostadsrätter med god standard och till rimliga priser på en ort med bostadsbrist. Det stora intresset för radhusen i Gustavslund visar att gemensam projektutveckling är receptet på ett framgångrikt slutresultat.

Yteffektiva radhus i två plan

Sommaren 2017 flyttade de första bostadsrättsägarna in i sina nya hem. Radhusen är på 109 kvm fördelade på två plan om 5 rum och kök och två badrum. Umgängesytorna är samlade på entréplan, på övre plan finns en sovavdelning. Noggranna materialval, som helkaklade badrum och genomgående ekparkett, skapar en lyxig boendekvalitet och helhetsupplevelse.

NCC/SHH har även byggt liknande radhus i Kristianstad.