36 radhus i nya bostadsområde Hammar, Kristianstad

NCC bygger i samarbete med SHH Bostad Brf Hammars park med 36 bostadsrätter i nya bostadsområde Hammar i östra Kristianstad. Radhusen som NCC och SHH Bostad är de första som byggs i det nya området.

Brf Hammars Park blir ett nytt grönt kvarter med inslag av dagvatten, plats för lek, samt närhet till park. Tillsammans med SHH Bostad skapas ett tryggt och hållbart område där de boende trivs, umgås och har möjlighet att själva odla på uteplatser och terrasser.  

Husen, som uppförs i två och tre våningar, har en trevlig entrésida mot gatan, uteplats i markplan mot gårdssidan samt trädgårdsförråd ute på tomten. Trevåningshusen har dessutom en generös takterrass. Husens tegelfasader tillsammans med trädgårdsförrådens träfasader ger karaktär åt kvarteret. Bilparkeringar ramas in med växtlighet och är samlade till tre gemensamma ytor.

Tillsammans med SHH Bostad har vi nyligen byggt liknande hus i Gustavslundsområdet i Helsingborg.

Första spadtaget

I november 2017 togs första spadtaget för Brf Hammars Park av Pierre Månsson, kommunalråd Kristianstads kommun, och Ann-Louise Gustafsson, SHH Bostad, tillsammans med några av dem som köpt bostadsrätter i området.

Spadtag Hammars park webb
ncc_kri_6954
Ulf Jönsson

Affärschef, Sydväst, NCC Building Sweden